01 travnja 2011

Top 5 domaćih sredstava za ljepotu

napisala Leilah Jumat


Svaka žena ima svoje navike i uvjerenja kada se radi o ljepoti. A sa današnjim pritiskom da ljepotu treba zadržati što duže, pomislila sam da vam mogu pomoći sa ovih top 5 kućnih sredstava sa proizvodima koje imate kod kuće. Sada ćete izgledati i ljepše nego ranije, a sa ovim proizvodima zadržat ćete svoju ljepotu
još duže na životu.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje, zajedno sa pojedinim esencijalnim uljima, sve je što trebate za predivnu kosu. Prelijte malo maslinovog ulja, djevičansko ako je moguće, sa nekoliko kapi ulja lavande i ružmarina preko kose. Umasirajte to na vrhove kose, pa nastavite masirati prema vlasištu, kružnim pokretima prstiju. Ostavite da djeluje oko pola sata, a za još bolje rezultate navucite plastičnu vrećicu preko glave i omotajte ju toplim ručnikom. Ako ste sretnica koja ima prirodnu gustoću kose, onda vam preporučujem da tretman držite nešto duže, a zatim kosu operite kao inače i uživajte u rezultatima.
Ili ako vam treba piling, nakapajte nekoliko kapi maslinova ulja na šaku šećera i time nježno trljajte lice. Maslinovo ulje hidratizira kožu dok šećer uklanja zastarjele stanice kože.

Krastavac
Krastavci imaju vrhunske sastojke koji pomažu. Lagano čiste kožu, a pogotovo su pomoć za natečene oči. Jednostavno odrežite tanku krišku krastavca i složite ju na oči, obraze ili bilo koje natečeno mjesto. Odmarajte se nekoliko minuta dok krastavac čini čuda za vašu kožu.

Ulje jetre bakalara
Za krhke nokte, umasirajte ulje jetre bakalara u kožice noktiju i same nokte. Ovo ulje bogato je vitaminom A, pa nakon samo 3 mjeseca vaši nokti i kožice bit će oporavljeni i glatki.

Kava
Tko bi mislio da je kava jedan od sastojaka u najskupljim kremama protiv celulita. Zato, da biste se kod kuće rješavali celulita nježno trljajte kožu zrnima kave i pratite kako se celulit rastapa.

Peršin
Želite se riješiti mirisa luka ili češnjaka u ustima? Jednostavno kapnite malo octa na štapić peršina i grickajte ga. Sada se više ne morate brinuti zbog lošeg utjecaja češnjaka na vaš dah.

Lak za nokte
Najbolji način da osigurate da vam lak za nokte traje što duže jest da ga stavite u hladnjak.

Mrlje od nikotina na prstima
Osim očitog rješenja, sredstvo za uklanjanje laka sa noktiju odlično će ukloniti i žute mrlje od nikotina sa vaših prstiju. Jednostavno njime nakapajte vatenu kuglicu i time trljajte prst na kojem se nalazi mrlja.

Bol u leđima
Ako patite od boli u leđima, jednostavno stavite jastuk pod koljena dok ležite na leđima, ili između koljena dok ležite na strani, kako bi se bol smanjila. Na taj način osigurat ćete si barem 8 sati mirnog sna i osjećati se svježije ujutro.

Limunov sok
Kako biste posvijetlili vrhove prstiju, sve što trebate jest namočiti ih na nekoliko minuta u limunov sok.

Neuredan lak na noktima
Ako niste naučeni nanositi lak na nokte, pa nakon uređivanja ne izgledaju nimalo lijepo, sve što trebate jest čekati da se lak osuši. Čim se osušio natopite ruke na nekoliko minuta u toplu vodu. Nakon toga bit će vam lako ukloniti višak laka sa noktiju.

A sada zaista bizarno...
Za vrećice ispod očiju, jednostavno stavite sardinu ispod oka i držite ju tako 10 do 15 minuta, ili duže ako možete izdržati. Čak ih možete staviti i na kapke očiju da bi smanjili bore. Baš ne mogu potvrditi koliko je ovo točno, ali cijela ideja mi je pomalo smrdljiva.

Kažu da za ljepotu treba naporno raditi. Ja mislim da je ljepota nešto u čemu se uživa, a lijepo je znati da kada mi ponestane kupovnog proizvoda kod kuće mogu pripremiti nešto što će ga zamijeniti. Iako volim ove kućne proizvode, još uvijek redovito koristim kupovne!