04 travnja 2011

Uravnotežena ljepota – profesionalni savjeti

napisao Robert Closs



Mlada djevojka zbunila me prije nekoliko dana noseći toliko make-upa na očima da sam mislio da igra za rugby ekipu. Želio sam ju odvesti na stranu, protresti i ukloniti joj šminku sa očiju, ali onda mi je dodala kroasanu, a bio sam toliko gladan, pa sam zaboravio na njen izgled. Nemam ništa protiv jačeg šminkanja očiju (Diana Ross to je učinila svojim potpisom), ali ostatak njezinog make-upa me užasnuo zbog nejednakog tona kože, suhih usana i nimalo boje na jagodicama obraza.
Prečesto viđam ovakvo stanje – nedovršeno lice. Izgledala je kao da je provalila u parfumeriju, pa ju je osiguranje izbacilo prije nego što su je našminkali do kraja. Ni na trenutak nisam pomislio da netko treba provoditi sate pred ogledalom, pogotovo kad se ustajete u cik zore. Ali u životu je važna ravnoteža, pa tako i u ljepoti! Ako ste roditli 3 djece, neće jedno od njih odjenuti, a ostalo dvoje poslai van gole. (Takvo je bilo moje djetinjstvo). Vaša djeca su vaše oči, obrazi i usne. Odjenite sve troje i neće biti razvoda. Evo nekih savjeta koji će vam pomoći.

Veliki savjet za šminkanje #1
Nemojte našminkati usne, ako oči govore sve!
Ako su vam oči fokus make-upa, druga dva područja šminkanja moraju biti mekša. Tamne oči i tamne usne su ekstremni stil, a to rijetko tko dobro nosi. Neka jedno od tri područja zauzme središnje mjesto pri šminkanju, a ostali neka odstupe sa scene. Nemojte podcjenjivati pozadinske igrače. Oni su Madonninu turneju učinili veličanstvenom!

Veliki savjet za šminkanje #2
Brza formula sa savršenost!
Osnova, obrve, trepavice i usne
Ovo je djelomičan, ali ipak kompletan izgled od vrha do dna. Djelomičan je znači razlomljen.
Vaša osnova: Koji god oblik podloge uzeli, mora se uskladiti sa tonom i teksturom vaše kože. Usklađivanje boje mora se dogoditi SAMO na kritičnim mjestima – ne od uha do uha. Zbog toga će vam koža izgledati divno uz minimalnu upotrebu proizvoda. Usklađivanje teksture održat će vam cjelokupnu kožu hidratiziranom. Ako imate masniju kožu, a kupite proizvod za suprotan tip (npr. podlogu u suhom puderu), izgledat ćete mrljavo, pa će iz nebesa biti vidljivo da vam je hidratacija na nuli.
Rješenje: odaberite podlogu bez masnoće koja će djelovati uz vaš prirodan sjaj.

Neka vam obrve uredi profesionalac:
Osobno sam veliki fan čupanja i trimanja. Jednom kada vam se prirodne obrve ukrote i dovedu u red (onaj LA - Hollywood izgled) sa malo boje rano ujutro ujednačit ćete si izgled za cijeli dan.

Nanošenje maskare traje 1 minutu!
Obrišite četkicu sa maskarom vlažnom maramicom. Previše maskare učinit će vam trepavice punim grudica, što će utjecati na vaš vid tijekom vožnje prema uredu. Treba vam vrlo malo maskare da biste istakli svoje guste trepavice, vjerujte mi. Kad se tubica pomalo isuši, nakapajte nekoliko kapi 99% alkohola. To će pomoći da se maskara opet otopi i da se ubiju eventualne bakterije.

Napućite usne!
Ruževa i sjajila za usne sada ima nezamislivo mnoštvo. Nema isprike za neobojene usne. Ako nemate ideju koju boju odabrati, ovo je savjet za novu avanturu – ako vam je kosa svijetlije boje, onda i ruž treba biti svjetliji. Ako imate tamnu kosu, onda će vam živahna bogata boja biti prikladna. Koliko vam je hladan ton kose, toliko hladnu boju ruža nabavite. A što vam je toplija boja kose, i boja osmijeha treba biti jednako topla. Ako niste sigurni u status boje svoje kose i tena, upitajte frizera u koju kategoriju padate.

Sretno vama, ljepotice, pratit ću vas.