20 srpnja 2020

Brzi kolač sa praškom za palačinke


ulje za premazivanje lima
1 šalica praška za palačinke
3/4 šalice vode
600 g nadjeva za kolače, okus po želji (recimo višnje, breskva, borovnica, jabuka)
mljeveni cimet
tučeno vrhnje ili sladoled of vanilije

Zagrijtze pećnicu na 190°C. Premažite posudu u kojoj ćete peći sa malo ulja.
Pomiješajte prašak za palačinke sa vodom. Miješajte samo dok se prašak natopi, nemojte pretjerivate da se ne bi zgusnulo. Prelijte u pripremljeni lim. Dodajte nadjev od voća. Pospite cimetom.
Pecite 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da stoji 10-15 minuta. Poslužite sa šlagom ili sladoledom.


* kod nas se rijetko može naći kupovni nadjev za kolače, pa ga je jednostavnije pripremiti domaćeg. Odmjerite potrebnu količinu voća. Zagrijavajte na laganoj vatri dok pusti sok. Kada se voće omekša, dodajte gustin pomiješan sa malo vode. Kuhajte dok se zgusne.
** U trgovinu uvijek ima nekakvog jeftinog praška za palačinke, koji ubrzava proces pečenja ovog kolača. Ali ako ne volite kupovne stvari, pronađite recept za domaći biskvit (od nekog drugog kolača) i prelijte to preko voća, pa pecite koliko je potrebno.