29 studenoga 2010

"Evonova čokoladna torta" – kuha se sa kipućom vodom – ludo, ha?Netko mi je dao ovaj recept još prije 20 godina. Prepisala sam ga u kuhinji prijateljice na list papira. Prijateljica mi ga je tada poslužila, a ja sam rekla, "MORAM imati ovaj recept!" Znate kako to ide? Nešto novo kušate, pa mislite da to morate jesti barem jednom tjedno.

Jedna od mojih sestara kaže da kada kupi čokoladni kolač i donese ga u kući, slijedeće jutro budi se sa velikim osmjehom na licu. Obje moje sestre i ja sklone smo tome da pojedemo čokoladni kolač odmah rano ujutro. Što to govorim? Sklone smo tome da jedemo čokoladu svakog trenutka tijekom cijelog dana i noći! Zaista smo lude za čokoladom. Da, stručni suci kad se radi o okusu. VELIKI osmijeh.

Ovaj je recept ispod unikatan jer se pravi iz ničega, znam. Prestanite misliti na nevolju i mislitena rezultat, a osim toga, zaista i nije neki problem. Druga unikatna stvar vezana uz ovaj kolač je da mu je potreebna kipuća voda za pripremu. Jednom kad pomiješate sve sastojke ulijte vruću vodu i još miješajte. Ludo, ha? A najvažnije, unikatno je!

"Evonova čokoladna torta " (Tko je Evon? Apsolutno nemam pojma!)

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva

Izmiješajte:
2 šalice šećera
6 žlica maslaca
1/2 žličice soli
2 žličice vanilije

Dodajte:
2 jaja....i zatim dobro izmiješajte

Prosijte: (da, morate prosijati, jer inače bi moglo izgledati čudno, sorry)
6 žlica kakaoa bez šećera
2 šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone (a znate što se događa ako zaboravite staviti sodu i prašak za pecivo u kolač? grozan okus, čudna kemijska reakcija i nešto stvarno užasno, eto što!)

Pomiješajte prosijane sastojke sa izmiješanom kremom od jaja.

Dodajte ovo polako dok miješate (bilo bi dobro da zamolite nekoga za pomoć):
2 šalice prokuhane vode

Prelijte u lim koji ste ranije namazali maslacem i pobrašnili.
Pecite 45-50 minuta (provjerite čačkalicom da li je gotovo)

A nakon što izvadite iz pećnice?
Pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se hladi.

Ovo je zaista vlažan kolač! Možete mu dodati glazuru ako želite, naravno. Neki ljudi jednostavno ne vole kolač bez glazure, ali ovaj kolač je dovoljan i sam po sebi. VELIKI OSMIJEH.
~~*~~