02 studenoga 2010

Kućna sredstva sa limunomZa vrlo grubu kožu na petama: složite kriške limuna u kadu, pa oko 1 minutu hodajte bosih stopala po njima.

Za giht: sameljite 3 srednje velika limuna i 3 glavice češnjaka, dodajte 1.5 litru prokuhane vode na sobnoj temeperaturi i ostavite 24 sata na tamnom i hladnom mjestu. Procijedite tekućinu i prelijte u staklenku. Popijte 1 žlicu tekućine 3 puta na dan prije obroka. To će vam smanjiti bol i olakšati simptome.

Za popravljanje sluha: pojedite 1/4 limuna sa korom svakoga dana.

Za prokrvljene desni: svakog dana masirajte desni kriškom limuna.

Za glavobolju: popijte 1 šalicu svježe skuhane jake kave sa sokom 1 limuna i bez šećera. ( nemojte ovo koristiti ako imate visoki krvni tlak, poremećaje želuca ili gušterače)

Za parazite na crijevima: sameljite kožu, jezgru i sjemenke 1 limuna, dodajte 1 čašu prokuhane vode i 1 žličicu meda. Ostavite da stoji 2 sata, procijedite i popijte prije spavanja.

Za parazite u želucu: narežite 1 limun na manje komade ( sa korom i sjemenkama) i kuhajte u 1 čaši vode dok pusti ključ. Popijte prije doručka.

Za gliste: pomiješajte 1 žličicu mljevenih sjemenki limuna sa 1 žličicom meda. Konzumirajte to svako jutro prije doručka.

Želim vam ugodan dan!

Yulia Berry.
http://www.GreatHomeRemedies.com