19 studenoga 2010

Kućna sredstva sa octom



Ako se osjećate vrlo umorno i pospano rano ujutro, pa vam treba pojačanje energije: pomiješajte 1 žličicu jabučnog octa sa 1/2 čaše tople vode. Tu mješavinu lagano trljajte na ruke (od šaka prema ramenima). Zatim time lagano izmasirajte i grudi, stomak, leđa, noge i stopala. Ostavite da se osuši, ne dirajte ručnik. To će vam popraviti cirkulaciju krvi. Razbudit ćete se, osjećati odmorno, imati mnogo energije i odmah bti spremni za posao.

Za atletska stopala i gljivice na noktima: pripremite vrlo toplu kupku za stopala. Uzmite duboku posudu i u nju ulijte 1/2 litre zagrijanog octa sa 9%. U to natopite stopala na 15-20 min. Nemojte ispirati stopala vodom, samo ih posušite. Ovakve kupke trebate pripremati 2-3 puta tjedno sve dok se stanje ne počne popravljati.

Za zvuk u ušima i glavi: pomiješajte 2 dijela octa od grožđa sa 1 dijelom vode i stavite to da se lagano zagrijava. Kada primijetite da počinje kipjeti, držite iznad glave nekoliko minuta. ( nemojte previše nisko držati, da si ne biste opekli glavu)

Za anginu: uzmite 1 čašu ribane repe, dodajte 1 žlicu octa i ostavite da stoji 30 min. Procijedite tekućinu koju ćete grgljati u grlu, isprati usta, a možete i popiti 1-2 žlice te tekućine. Učinkovito je i kod kronične angine.

Želim vam predivan dan!

Yulia Berry ,
http://www.GreatHomeRemedies.com