24 studenoga 2010

Kako izgledati vitkije – u trenu!



Jeste li znali da stil odijevanja koji odaberete može imati veliki utjecaj na način kako drugi vide vašu tjelesnu težinu? Odaberete li pravu dojeću prema svome obliku tijela možete načiniti veliku razliku. Ovdje je 10 jednostavnih trikova koje možete koristiti da se pričinite vitkiji u trenu!

Možete si "skinuti" 1-2 kg sa svakim od ovih savjeta. Odaberite maksimalno 5 točki za svaki komad odjeće:

1. Okomite linije

Okomito dizajnirane linije mogu učiniti da oko slijedi neprekinutu liniju vašeg tijela, zbog čega izgledate nešto viši i nešto tanji nego što zaista jeste. Okomite linije su odličan izbor kada želite izgledati vitkije, ali budite oprezni kod izbora samih linija. Što su linije šire razmaknute, to će imati suprotniji učinak. Tanke linije postavljene gotovo bez razmaka imat će najbolji učinak.

2. Dobro držanje

I samo stajanje uspravno može učiniti da izgledate vitkije. Pravilno držanje čini da vam odjeća na tijelu stoji pravilnije i time produžava tijelo. Za ovo treba vježbanja, ali je to odlična navika jednom kad ju stvorite, i zbog izgleda i zbog zdravlja.

3. Donje rublje

Nošenje kvalitetnog donjeg rublja može pomoći da sve zadržite na pravim mjestima. Samo odjenite odgovarajuću veličinu i stil grudnjaka prema vašem tipu tijela i učinit ćete čuda, zato nabavite profesionalno sašiveni grudnjak barem jednom godišnje, a češće ako često mijenjate tjelesnu težinu ili ste trudni. Također, nošenje laganog tankog steznika ispod odjeće pomoći će da sakrijete one "kobasice" na trbuhu.

4. Boja

Nošenje tamnih boja odjeće vizualno smanjuje veličinu. Ne mora to biti baš crna odjeća; boja ugljena, mornarička i čokoladna su sasvim dobar izbor. Samo se potrudite da boje koje nosite oko lica (kosa, make-up) dolaze iz obitelji boja koje vam najbolje pristaju. Nema svrhe da u tijelu izgledate vitkije, ako će vam lice izgledati isprano i umorno.
Ako ste nižeg rasta, nošenje tamnih boja na donjem dijelu tijela može vam dodati malo visine. Održavajte sudaranje boja na minimumu – zato, ako nosite suknju odjenite hulahopke koje se gotovo spajaju sa bojom cipela i suknje.

5. Tkanine

Općenito je pravilo da treba izbjegavati teške teksturirane tkanine na najvećim područjima. Umjesto toga odaberite lagane tkanine sa malo teksture koje će se "prelijevati" preko vašeg tijela, umjesto da se drže za njega. Također, najbolji izbor su tkanine bez sjaja. Sjajne tkanine kao saten će uhvatiti svjetlost i prikazati svaku kvrgu i izbočinu.

6. Oblik

Mnoge žene kupuju vrlo široku odjeću nadajući se da će time prikriti suvišne kilograme. To može imati suprotan učinak i učiniti vas još većima nego što stvarno jeste. Umjesto toga odjenite odjeću koja ima nekakav oblik i istaknite najbolji dio svoje figure.

7. Modni dodaci

Nošenje modnih dodataka visoko na tijelu može biti odličan način za odvlačenje pažnje sa problematičnih dijelova tijela. Šal, broš ili odlične naušnice mogu biti oblik fokusiranja, kako bi privukli pogled na vaše lice. Uvijek odaberite modne dodatke srednje veličine – sve što je preveliko može dodati težinu i poništiti efekt koji ste željeli postići.

8. Uzorci i dizajni

Ako imate poveći višak kilograma treba izbjegavati sve uzorke i dizajne, no ipak možete naći način kako ih nositi uspješno. Uvijek odaberite uzorak na tamnijoj pozadini. Također, dobar izbor su uzorci kod kojih ponavljanje nije očito i kod kojih se pozadina gotovo ne primjećuje. To će zbuniti oko i vizualno smanjiti težinu.

9. Cipele

Ako su vam cipele prevelike i previše zaobljenog vrhna izgledat ćete još većom nego što jeste. Najbokje cipele koje će smanjiti težinu su cipele tankih potplata, srednje visoke pete i tek malo izraženih prstiju. Držite se podalje od vezica sa zglobovima, pa radije odaberite cipele koje su otvorene na stopalu, jer to će vizualno izdužiti vam noge, što pomaže u smanjenu vizualne težine.

10. Jednostavnost

Najvažnije od svega, držite svoj izgled jednostavnim, ali elegantim.
Sastanak sa konzultantom za odijevanje pomoći će vam da odaberete odgovarajuće boje i stilove odjeće, ali već i samo ovi savjeti pomoći će vam da izgledate vitkije u trenu!