14 srpnja 2014

6 poruka koje mu nikad ne biste trebali poslati



Kad se radi o SMS porukama, užasno je lako čovjeku poslati pogrešnu poruku – doslovno i preneseno. S obzirom da su se SMS poruke razvile tek prije desetak godina, umjetnost slanja savršene poruke tek treba stvoriti.
A iako sigurno već znate da važne razgovore – bilo da ste ljuti na njega ili želite razgovarati o budućnosti – nikad ne treba obavljati preko SMS-a, postoje i druge poruke koje nikad ne treba slati na ovaj način.
“Veselim se slijedećim ovakvim noćima sa tobom.”
aludiranje na budućnost koju ćete dijeliti – bez obzira koliko se poruka čini bezazlenom – zaista je zabranjeno na početku nove veze, kaže Laurie Davis, osnivačica web stranice eFlirtexpert.com i autorica knjige Love at First Click. Ponekad se žene požure i sagrade fantazije koje uključuju budućnost sa novim čovjekom, ali dečki obično ne idu tako brzo u tome smjeru, objašnjava ona. A svaki nagovještaj ozbiljne veze mogao bi prepasti njega – ili bilo koga: zar se vi ne biste bojali kad bi vam dečko poslao takvu poruku nakon prvog spoja?
pošaljite radije ovo: “Prošla noć je bila zabavna. Slijedeći put kod mene?” fokusirajte se samo na slijedeći spoj, a ne vrijeme iza toga, savjetuje Davis. Te izbjegavajte biti prespecifični – kao predlaganje datuma ili mjesto izlaska – jer to ga može učiniti zatvorenim.
“Želiš li upoznati moje roditelje ovog vikenda?”
za muškarca, upoznavanje roditelja svoje djevojke i strah od svih vrsta neugodnih situacija, posebno u ranim fazama vaše veze, objašnjava Guy Blews, autor knjige Realistic Relationships. Ne samo da ovakva poruka vrišti, “Zaista sam ozbiljna u vezi s tobom!”, zaista ne postoji način da dečko to odbije bez da nastane svađa, dodaje Blews .
pošaljite radije ovo: “Moji roditelji dolaze u grad u subotu, pa se ja možda neću moći družiti s tobom.” Ako on pokaže ikakvo zanimanje za njihov posjet, možete spomenuti da je on dobrodošao na vašoj večeri sa njima, ali ostanite na tome, preporučuje Blews. “Ako vas cijeni, bit će spreman ostaviti dobar dojam na vaše roditelje, a takvog dečka i želite da oni upoznaju.”
“Gdje si bio?”
“Dvije riječi,” kaže Blews. “Traženje krivnje.” Optuživanje tipa za bilo što je najbolji način da se osjeća zlostavljano, jer praktično mu govorite da ste očajni, dodaje on.
pošaljite radije ovo: “Hej, kako si?” ako mu se sviđate, to je dovoljno da vam spremno odgovori, kaže Blews. Ako vam ne odgovori odmah, pošaljite mu istu ovu poruku par dana kasnije, ali samo tada. Ako i dalje ne odgovora vrijeme je da ga zaboravite i krenete dalje sa životom.
“Trebamo biti prijatelji na Facebooku.”
Davis kaže da se ovo većinom čuje od mlađih žena. Vjerojatno samo želite prijateljicama pokazati slike svog novog dečka, ali osjećate se neugodno zbog toga. Problem? Neki dečko to mogu shvatiti kao "Želi promijeniti svoj status na 'u vezi' sa mnom," Davis objašnjava.
pošaljite radije ovo: napravite sliku svoje Facebook stranice i pošaljite mu s porukom, “Pokazat ću ti ja svoju, ako ti meni pokažeš svoju,” savjetuje Davis. To je više flerta i ne čini se kao nekakva ponuda.
“Što si naumio?” (poslano bilo kad poslije ponoći)
osim ako ste spremni na vezu za jednu noć nasuprot ozbiljnoj vezi, ova poruka dečku šalje sve pogrešne signale. Mogli biste mu baš poručiti i, “Želiš li se poseksati?” jer to je u osnovi ista poruka, kaže.
pošaljite radije ovo: “Nosim na sebi nešto za što mislim da bi ti se svidjelo.” Pošaljite to prije ponoći, pa ćete mu dati priliku da poželi više bez pretpostavke da ste usamljeni, očajni, uspaljeni, kaže Blews.
“Mislim na tebe.”
ovo bi moglo upaliti kod dečka sa kojim ste više godina, ali poslati to dečku sa kojim ste tek počeli hodati, možda ne shvaćate da ste tako postavili digitalnu ploču na kojoj piše da vam se zaista, zaista sviđa – što bi ga moglo preplašiti, upozorava Davis. Iz muške perspektive, to može biti previše i prerano.
pošaljite radije ovo: “Bilo mi je lijepo s tobom. Učinimo to opet uskoro.” Prije nego postanete ozbiljni s nekim, izlaženje treba biti zabavno. Recite mu da vam se sviđa – i da vam je bilo lijepo na spoju – bez davanja dojma da ste već počeli planirati vjenčanje, kaže Davis. On baš ne mora saznati taj dio!