12 prosinca 2010

"Living Better...For Less" 2

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
August 17, 2007
Volume 9, Number 66

=======================================================

Nema više kratkih plahti

Naš madrac za ogromni krevet je predebeo da bi plahte ostale pričvršćene na kutevima, a pokrivač zataknut za podnožje kreveta. Sašili smo elastičnu gumu na krajeve plahti koje odgovaraju veličini madraca (oko 20 cm od samog kraja plahte), pa se kutovi plahte lako zataknu ispod kutova madraca. Također smo sašili dodatnih 20 cm materijala (izrezanog sa stare plahte) na dno gornjeg pokrivača. I ovo pomaže da se lijepo zatakne ispod podnožja. Učinili smo to sa svim plahtama za naš ogromni madrac. Sada nam plahte ostaju na mjestu i više ne silaze sa rubova.
Bill & Fran in Clovis, CA

*********
Reciklirane gaćice

Nikada ne bacajte gaćice. Iskoristite ih za pranje prozora. Gaćice koristite kao krpu koju ćete namočiti u otopinu od 1 šalice octa i kante vode. Posušite prozore starim novinama. Sjetite se pri tome koristiti gumene rukavice da vam ocat ne nagrize kožu ruku.
Linda O.

*********
Jeftinija formula za kupanje

Apsolutno obožavam pjenušave kupke koje prodaje tvrtka Bath and Body Works. Ipak, za 30 do 50 kn po boci, to je prevelik trošak. Odlučila sam ponovo koristiti jednu od njihovih boca i napuniti ju vlastito kreiranim proizvodom. Napravila sam otopinu deterdženta za suđe do gustoće skupog proizvoda za kupanje i zatim dodala malo limunovog soka. Sada imam vlastitu kupku za samo nekoliko kuna.
Judie R.

=======================================================

Domaći štapići sa sirom

Volim sir, zato ga kupujem u velikim količinama. Za vjenčanje smo dobili na poklon veliki kolut francuskog sira za prženje. Odrežem komad tog sira koji bi stao u fritezu i koristim ga za pripremu štapića sa sirom. To je odlična lako prenosiva grickalica, a ne morate kupovati one skupe male porcije u trgovini!
Ashley D. in Maxwell, TX

*********
Spoj sa večerom

Na temu učinkovitosti zamrzivača, sviđa mi se ideja o označavanju smrznute hrane sa datumom do kojeg ju treba potrošiti i datumom kad je stavljena u zamrzivač. Nije uvijek jednostavno vidjeti datum isteka roka trajanja na pakiranju i znati kada je došao kraj određenom jelu?
Diane S. in North Olmsted, OH

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com