14 prosinca 2010

"Living Better...For Less" 4



Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
August 21, 2007
Volume 9, Number 67

=======================================================

Uštede na maslinovom ulju

Djevičansko maslinovo ulje je tako skupo! Ipak, ono pruža odličan okus maslina, što je važno za određene recepte. Budući da imam određeni budžet i ne želim se odreći potrebnog okusa, u jednoj sam bočici pomiješala 1/3 ekstra djevičanskog maslinovog ulja sa 2/3 ulja iz sjemenki repice. Ima odličan okus, a mnogo je ekonomičnije!
Colleen P.

*********
Gotovo prazno

Nakon promjene ulja u automobilu, postavite lijevak na praznu limenu posudu od ulja. Sada u lijevak okrenite drugu praznu limenku ulja i pustite da ono malo što je ostalo se iscijedi kroz lijevak. Ponovite to sa svim "praznim" limenkama. Možda ćete onu okrenutu limenku morati prisloniti na zid da ju stabilizirate. Iznenadit ćete se koliko je toga još ostalo u "praznim" limenkama. Neće biti dovoljno za slijedeću promjenu ulja u automobilu, ali moglo bi biti dovoljno za kosilicu ili traktor.
Jean B.

*********
Gotovo domaća kupus-salata

Budući da se sezona piknika brzo privlači kraju, postoji uspješan recept kako uštedjeti malo novca na salati od kupusa. često nemam vremena za pripremanje vlastite salate, a ona kupljena u trgovini zna biti poskupa. A prema ukusu moje obitelji, u njoj je više umaka nego kupusa!

Zato kupim kutiju ranije narezanog kupusa i dodam još toliko koliko je potrebno da upije višak umaka. Ako pretjeram sa količinom kupusa, uvijek mogu dodati malo majoneze ili kremastog umaka za salate (npr. rančerski) i još uvijek zadržati osnovni okus.
Therese M. in Fort Morgan, Colorado

=======================================================

Rješenje za crnu plijesan

Na stropu spavaće sobe pojavila mi se crna plijesan, pa uz vrata kupatila, vjerojatno uzrokovana parom koja nastaje prilikom tuširanja. Čistila sam je jednom-dva puta godišnje mjepavinom izbjeljivača i vode, ali uvijek se vraćala. napokon sam saznala da borna kiselina ubija plijesan i sprijevača njezin povratak. Uspjelo je!

Koristila sam deterdžent od boraksa, koji sadrži bornu kiselinu, i napravila otopinu u kanti vode. Uz pomoć spužve oprala sam sve zidove i stropove, zatim ih prebrisala mekom krpom i ostavila da se suše na zraku. Sušenje zrakom pomaže da ispari miris borne kiseline, ali površina ostaje zaštićena. Ovo sam obavila u dvije prostorija u svome domu i odlično je djelovalo. Sumnjam da će ovo biti dugotrajno rješenje u kupatilu, jer koristimo ga svakodnevno.
GPW

*********
Smanjeni računi za rashlađivanje

Za one koji imaju centralne sustave za grijanje i hlađenje, pobrinite se da su vam vrata ormara i ostalog namještaja dobro zatvorena. Ako su samo i jedna vrata otvorena to je kao da zagrijavate ili hladite još jednu prostoriju. Razmilite koliko novca ćete uštedjeti bez gubitka kvalitete života!
Cheryl

*********

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com