13 prosinca 2019

Jednostavni kolač od višanja


1 pakiranje praška za biskvit (okus po želji)
2 velike konzerve nadjeva za kolače od višanja *
1 žličica ekstrakta badema
1/2 maslaca (ili margarina), otopljeno

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C.
Vatrostalnu zdjelu veličine 22x33 cm premažite tankim slojem ulja.
Umiješajte bademov ekstrat u pripremljeni nadjev od višanja (svejedno je li kupovni ili domaći). Sada tu smjesu od višanja prelijte u pripremljenu vatrostalnu posudu.
Prašak za biskvit pospite ravnomjerno preko višanja. Na površinu polako prelijte otopljeni maslac da se ravnomjerno rasporedi.
Pecite kolač oko 50-60 minuta. Površina treba imati zlatnu boju, gotovo kao uobičajeni biskvit.

*kod nas uglavnom nema za kupiti takvo pakiranje, pa preporučujem kompot od višanja u tegli, prokuhan sa malo gustina - postići ćete isti "izgled" nadjeva

Originalni recept je sa blog The country cook.