20 prosinca 2019

Tropski kolač na brzaka

Još jedan u nizu recepata za brze kolače - samo da znate, ima ih puno.


Originalni recept dolazi sa stranice Food.com

1 velika konzerva nadjeva za pitu od višanja *
1 velika konzerva komadića ananasa u soku
1 poveća kutija praška za biskvit
1⁄2 šalice maslaca ili 1/2 šalice margarina, rezano na komadiće
1⁄2 šalice maslaca ili maragrina, otopljeno
1 šalica kokosa
1 palica sjeckanih oraha ili lješnjaka

Namastite vatrostalnu posudu.
Sada u posudu slažite ovim redom: nadjev od višanja, komadići ananasa zajedno sa sokom, prašak za biskvit.
Složite na površinu komadiće maslaca.
Preko svega prelijte 1/2 šalice otopljenog maslaca.
Na sve složite 1 šalicu kokosa i 1 šalicu sjeckanih oraha ili lješnjaka.
NIŠTA NEMOJJTE MIJEŠATI!
Pecite na 180 stupnjeva oko 1 sat.