26 prosinca 2019

Popis prilično jeftinih hobija


Želite li pronaći jednostavan hobi, za koji ne trebate previše novca? Dobar hobi je zabavan, ispunjavajući i uljepšat će vam život. Zapravo, mnoge su koristi za zdravlje kad imate nekakav hobi.

Ali hobiji često mogu biti skupi. Srećom, još uvijek je povelik broj jeftinijih ili čak besplatnih hobija koju su dovoljno zabavni, edukativni i nagrađujući.

Uradi sam
Kupite knjigu o uradi sam tehnikama i počnite popravljati sve što treba po kući, sami si šijte odjeću ili pripremite poklone za prijatelje. Naučit ćete nove vještine i uljepšati si dom!

Naučite nešto novo
Izučavanje ne mora biti dosadno. Što vam je strast? To može biti znanost, oceani, čak i horor filmovi. Pretražujte na Google svoje interese i saznajte što je više moguće o svojim strastima.

Vrtlarenje
Vrtlarenje može biti ispunjavajuće i terapeutsko, čak i zabavno. Kupite neke jeftine sjemenke, pa vidite što će vam izrasti! Puno savjeta o vrtlarenju možete pronaći online.

Igrajte društvene igre
Odvojite jedno veče u tjednu za druženje sa obitelji i prijateljima uz društvene igre. Ovaj hobi može biti prilično jeftine, jer samo vam treba neka starija igra koju možete kupiti u antikvarnici. Ili besplatan, uz nešto što možda imate kod kuće od svoje djece ili iz vaših mlađih dana!

Otkrijte novu muziku
Potražite nešto novo za slušanje gledajući spotove na Youtube. Ako tražite u omiljenom žantru, kao što je rock ili pop, mogli biste otkriti neki novi bend koji bi vam se mogao svidjeti!

Napravite spomenar najvažnijih životnih trenutaka
Scrapbooking (spomenari) je odličan način da zabilježite sve najbolje dijelove svog života. Možete napraviti spomenarski album o prijateljima, praznicima ili čak vremenu školovanja. Fizički pribor može biti dosta jeftin, a digitalna verzija je većinom čak i besplatna!

Počnite plesti (štrikati)
Pletenje vas čini sretnijim. Ovaj jeftini, ali koristan hobi pomoći će vam da potrošite slobodno vrijeme - pa čak biste mogli isplesti i božićne ili rođendanske poklone! Nikad vam više neće biti dosadno, jer uvijek ćete pronaći nešto što možete isplesti.

Naučite kuhati
Kuhanje je korisna životna vještina, te zabavno trošenje vremena. Uložite u jeftine sastojke i naučite kako kuhati svoja omiljena jela. Možete pronaći jeftine ili besplatne knjige na Amazonu i sličnim stranicama, ili u antikvarnici.

Pokušajte crtati
Crtanje je prilično zabavan način izražavanja. Postoji previše način za crtanje, među kojima su i slikanje i precrtavanje, pa odaberite ono što mislite da će vam odgovarati i počnite!

Joga
Uz pomoć video snimki na Youtube postat ćete znalac kad se radi o pozama za jogu. Jeftin je hobi, a odličan za tijelo i dušu! Također, online ima dosta savjeta za početnike. Joga je vrlo zanimljiv hobi, jer je lako prakticirati ju kod kuće.

Pisanje
Pisanje je jedan od najjeftinijih načina za zabavu. Od pisanja bloga do pokušaja pisanja knjige, postoji mnoštvo načina za uživanje u pisanju. trebaju vam samo olovka i papir (ili kompjuter) da biste počeli.

Igranje karata
Pozovite prijatelje k sebi i uzmite špil karata. Postoji na stotine kartaških igara, a u prodaji su vrlo jeftini kartaški setovi, čak i za poker.

Naučite plesati
Ovaj (ne baš uvijek) jeftini hobi je odličan za tijelo i potrošnju slobodnog vremena. Uz pomoć Youtube snimki i online tutoriala možete naučiti mnoge plesne korake.

Čitanje
Čitanje je odličan način za vježbanje uma. Možete se izgubiti u svijetu fikcija, naučiti više o našoj planeti ili čitati autobiografiju nekog vašeg idola. Ako se odlučite za čitanje kao jeftiniji hobi, učlanite se u knjižnicu. Kod njih je ogroman izbor knjiga, a ono najbolje - besplatne su!

Naučite neki novi jezik
Online postoji mnoštvo besplatnih resursa uz pomoć kojih možete naučiti novi jezik. Pokušajte slušati neke blogove dok spavate - ujutro biste već mogli znati nešto od tog jezika! Također, antikvarnice sadrže stare CD-ove sa tečajevima, a i mnoge web stranice nude besplatne ili jeftine tečajeve sa brojnim svjetskim jezicima.

Istražujte svoj grad
Istraživanje ulica, mostova i obala u vašem gradu može biti fascinantno. Naučit ćete mnoštvo toga u vlastitom gradu i njegovoj povijesti - ali samo nemojte neovlašteno ulaziti na posjede!

Budite u toku sa trenutnim događanjima
Znati što se događa u svijetu je zaista važno. Ako već pratite sve vijesti u vašoj zemlji, pokušajte tako pratiti i o stranim zemljama. Zapamtite da je oko vas cijeli svijet!

Naučite čarolije
Pronađite knjigu ili online tutorial o čarobnjaštvu, pa naučite nekoliko trikova kojima ćete zabavljati obitelj i prijatelje. Iznenađena lica koja će pratiti što radite bit će vam najbolja nagrada.

Igrajte besplatne igre
na mnogim web stranicama možete pronaći besplatne igrice, koje možete igrati sami ili uz pomoć drugih igrača. Ubrzo ćete shvatiti koliko je zabavno kreirati svoj lik, odlaziti u avanture i boriti se protiv rivala. Ako malo bolje istražujete, mogli biste naići i na način za zaradu: mnoge tvrtke koje proizvode igrice nude svoju najnoviju igru besplatno ako im javljati ima li u njoj pogrešaka (a a ko ih pronađete, dobit ćete novčanu nagradu).

Naučite Origami
Origami je umjetnost, a ovaj jeftini hobi može vam pčomoći da uljepšate svoj dom izvrsnim kreacijama. Znam, čini se da je teško, ali ako se malo potrudite naučit ćete sitne trikove uz pomoć kojih ćete biti brži u izradi.

Igrajte Sudoku
Knjige sa sudoku križaljkama su prilično jeftine, a ispunit će vam sate i sate. Uz pomoć ovog hobija možćete čak izoštriti mozak! Pronađite također web stranice sa besplatnim sudoku igrama koje možete isprintati.

Počnite trčati
Ako već imate kvalitetne tenisice, onda vam je trčanje kao novi hobi posve besplatno. Trčanje je odlično za tijelo i pomaže vam rasčistiti misli, a uz pomoć mnogih aplikacija možete pratiti svoj napredak.

Bavite se meditacijom
Ako imate strpljenja, pokušajte koristiti meditaciju da pronađete unutrašnji mir. Nema ništa bolje od opuštanja od stresa. Provjerite ima li online tutoriala kako ne biste nešto učinili pogrešno.

Započnite pisati blog
Blog je odličan način za izražavanje i prinalazak istomišljenih ljudi. Isprobajte WordPress ili Blogger – potpuno su besplatni, a a njima ima puno blogova koje možete čitati za inspiraciju.

Fotografiranje
Ako volite slikati kad god ste u pokretu, pretvorite si to u hobi. Postoje mnogu tutoriali kojima ćete naučiti tehinike, te online aplikacije slične Photoshopu, besplatne i dostupne svima. ne treba vam skupa kamera, sasvim dobre slike možete napraviti i mobitelom. Čak možete pronaći web stranice na kojima možete prodati svoje slike i tako ponešto zaraditi.

Bicikliranje
Vožnja bicikla je odlično vježbanje, a možete planirati putovanja sa prijateljima ili otkrivati mnoge prirodne ljepote. Ako nemate svoj bicikl, posudite ga od prijatelja ili kupite neki polovni.

Mentorstvo
Biti nekome mentor zaista je korisno za potrošnju viška slobodnog vremena. Ako ste stručnjak u nekom području, razmislite o tome da pomažete drugima da dosegnu vašu razinu znanja.

Gledanje zvijezda
Za ovaj fascinantni hobi treba vam samo polovni teleskop i mjesto gdje možete vidjeti nego bez ometanja. Naučite prepoznavati zvijezde, pa ćete time zabavljati prijatelje.

Izradite zmaja
Ako vrijeme to dopušta, puštanje zmaja može biti zabavan hobi, a većina web stranica dat će vam korisne savjete o tehnikama i materijalima.

Naučite kompjutersko programiranje
Uz pomoć mnogih web stranica ožete brzo i posve besplatno naučiti programirati. U današnje vrijeme to je i više nego korisno. Youtube ima velik izbor tutoriala. Uz ovo ćete ne samo kvalitetno koristiti slobodno vrijeme, već si možete pomći da nađete bolji posao.

Naučite kućnog ljubimca neke trikove
Ako imate ljubimca, ovo možete bizi tabavna potrošnja slobodnog vremena. Psi već znaju osnovne naredbe, ali pokušajte ih naučiti nešto malo izazovnije.

Pokrenite nekakav klub
Ako vi i prijatelji volite slične stvari, mogli biste oko te teme pokrenuti klub. Bilo da su to kuharski recepti, knjige ili sakupljanje znački - to će vam dati rpiliku da se družite i razmjenjujete ideje.

Sakupljajte nešto
Kolekcije su zabavan, iako ne baš uvijek jeftin hobi. Ali uvijek je moguće da ćete i uz malo troška sakupiti vrijednu kolekciju! Možete sakupljati svašta, od kovanica, do odjeće, do akcijskih figurica.

Znate li za još koji hobi koji nisam ovdje navela? Javite mi u komentarima!