02 prosinca 2019

Klasični keksi sa maslacem od kikirikija




1 šalica maslaca
1 šalica maslaca od kikirikija (može sa komadićima)
1 šalica šećera
1 šalica smeđeg šećera
2 jaja
2 1/2 šalice brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 1/2 žličica sode bikarbone

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
U velikoj zdjeli miješajte maslac, maslac od kikirikija i obje vrste šećera. Kad se to poveže, umiješajte jaja.
U drugu zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Polako to umiješajte u kremastu smjesu u velikoj zdjeli. Nastat će tijesto, pa ga stavite u hladnjak na najmanje 1 sat.
Od tijesta oblikujte kuglice veličine 2,5 cm i slažite ih na lim za pečenje. Žlicom zdrobite svaku kuglicu da dobije izgled sličniji keksu. Možete koristiti i viljušku, nastat će zanimljiv uzorak.
Pecite u pećnici oko 10 minuta, ili dok rubovi keksa postanu tamniji od sredine.
Poslužite iz vruće samo tako, ili dodajte malo otopljene čokolade.