13 listopada 2010

20 brzih i jednostavnih savjeta za make-up



Evo nekih brzih i jednostavnih savjeta. Svatko ih može koristiti, ukoliko ne cilja na neke određene karakteristike.

- Ako nemate vremena za potpuni make-up, ali želite izgledati odlično. namažite usne svijetlim crvenim ružem. Barem će ta sjajna i glamurozna boja osvijetliti vaše lice.

- Nabacite malo pudera u prahu ispod očiju dok nanosite tamno sjenilo – tako ćete uhvatiti sitne čestice koje otpadaju i spriječiti ih da se zadrže na koži.

- Učinite da vam se usne čine većima tako što ćete ih namazati svijetlim ružem jarke boje. Ili učinite da izgledaju manje nošenjem tamne i zagasite boje.

- Ako nemate specijalizirani proizvod za sjenčanje obraza, jednostavno uzmite običan puder za lice malo tamniji od onog koji inače koristite da biste umanjili obraze.

- Dodajte kap vještičje lijeske (u trgovinama zdrave hrane i ljekarnama) kako bi običan puder pretvorili u medicinski, bit će čudotvoran na masnoj koži sklonoj aknama i prištićima.

- Nanesite maskaru na trepavice prije postavljanja lažnih trepavica da bi se one mogle pravilno zalijepiti.

- Ako izgledate umorno nanesite vrlo malu količinu korektora u unutrašnji kut oka – u trenu ćete izgledati kao da ste cijelu noć predivno spavali.

- Nikada nemojte nanositi make-up prije sušenja kose fenom – vrućina bi ga mogla osušiti ili rastopiti, pa će se lako razmazivati.

- Boja sjenila za oči u prahu može se učiniti intenzivnijom ako četkicu za nanošenje sjenila najprije lagano namočite vodom.

- Održavajte trepavice glatkima i podatnima četkanjem vazelinom prije odlaska na spavanje.

- Namažite kremasto rumenilo laganim pokretima prema dolje kako bi spriječili isticanje najsitnijih dlaka na licu.

- Ako se maskara gruda na donjim trepavicama, umjeto uobičajene četkice koristite vrlo tanku četkicu kojom ćete nanijeti boju.

- Pobrinite se da hidratantna krema ima dovoljno vremena za upijanje prije nanošenja make-upa, jer to će osigurati jednostavnije i pravilnije nanošenje.

- Ako vam je olovka za oči pretvrda i zateže kožu, držite ju blizu upaljenje žarulje nekoliko sekundi, a zatim probajte ponovo namazati oči.

- Sjajilo za usne može izgledati sofisticirano ako ga nanesete samo u obliku manje točke na centar donje usne.

- Ako niste sigurni gdje treba nanijeti rumenilo, lagano uštipnite obraz. Ako vam se svidi efekt koji ostaje, na ta područja nanesite rumenilo.

- Ako želite spriječiti ruž da se preslika na zube pokušajte ovo. Nakon nanošenja u usta stavite prst, okružite ga usnama i brzo povucite.

- Žene koje nose naočale moraju pratiti poseban stil nanošenja make-upa na oči. Ako ste kratkovidni oči će vam se zbog naočala činiti sitnijima. Zato uzmite svijetla sjenila i prilično maskare kako biste ih istaknuli.

- Mala količina tekućeg pudera na obrvama prije četkanja starom četkicom za zube učinit će ih odmah svjetlijima.

- Za dugotrajni sjaj tijekom vrućih dana i/ili noći, koristite i kremasto rumenilo i ono u prahu. Prvo stavite kremasto, zatim ga učvrstite praškastim puderom, a onda dodajte vrlo malo prapkastog rumenila.

Uživajte u otkrivaju novih boja.