11 listopada 2010

Cvijeće i čokolada su najbolji prijatelji djevojaka



Zaboravite na dijamante, ako želite impresionirati svoju djevojku ili suprugu. Najbolji način da vas one cijene jest da im poklonite cvijeće i čokoladne bombone.
Ne smijete pogriješiti kada joj želite ugoditi, nemojte joj poklanjati cvijeće odmah nakon velike svađe kao znak “molim te, oprosti mi ”, jer to je najčešće pogrešna taktika.

Kupite joj neke lijepe ruže i kvalitetnu bombonijeru nakon nekog većeg pogrešnog događaja, pa će vam se rastopiti u zagrljaju.

Cvijeće zapravo ne moraju biti ruže ili nešto skupo, zapravo najbolje je da sami odabarete nešto lijepo što ćete joj pokloniti, tako nećete upropastiti priliku da ju impresionirate.

Čokolada je također odličan izbor, nedavno je moj izbor bio čokolada Lindt 99% excellence, ali jedini je problem nabaviti ju, jer se prodaje samo u ekskluzivnim Lindt-ovim trgovinama

Zato krenite dalje … pođite do lokalne cvjećarne i na povratku kući svratite u obližnju trgovinu slatkišima.

Također, ako volite odlaziti u kupovinu, zašto ne biste dekorirali cijelu kuću sa ružinim laticama (kao oblik iznenađenja) ili prepremili njezin omiljeni čokoladni kolač

Ispod se nalazi odličan recept, jednostavan za pripremu i ukusan za jelo.

Čokoladni kolačići sa glazurom

20 g grožđica
20 g marelica
20 g datulja
30 g čokolade Lindt 99% excellence (u zamjenu može bilo koja čokolada sa velikim postotokom kakaoa, op. Andrea)
1 žličica praška za pecivo
150 g brašna (za dizano tijesto je najbolje)
30 g šećera
1 žlica sirupa (možda je bolji med)
1 jaje
30 g maslaca
150 ml vruće vode
Čokoladna glazura
50 g maslaca
50 g šećera
50 g čokolade Lindt 99% excellence (isto kao i gore)
80 ml vrhnja za šlag

Zagrijte pećnicu na 200°C.

U zdjelu za miješanje tijesta stavite grožđice, marelice, datulje, čokoladu, prašak za pecivo i malo brašna, pa počnite miješati mikserom (polako dodajte brašno dok miješate, sve dok se voće ne prestane lijepiti za miješalice miksera). Jednom kad umijesite tijesto stavite ga u zdjelu gdje se nalaze i šećer, med, jaje i otopljeni maslac. Nastavite miješati mikserom dok polako dodajete vruću vodu i ostatak brašna. Tijesto treba zaista dobro izmiješati, bilo rukama, bilo električnim mikserom. Sada ga raspodijelite u 12 papirnatih čašica za muffine i složite na lim za pečenje.

Pecite 15 minuta.

Pripremiti čokoladnu glazuru je jednostavno - stavite sve sastojke u tavicu i krčkajte na laganoj vatri dok boja mješavine ne potamni. Zatim uklonite sa vatre, ostavite da se malo prohladi, pa prelijte preko kolačića kada su pečeni.