09 listopada 2010

Kako izgledati vitkije: 30 savjeta koje možete koristiti već danas



Možete svoj izgled urediti da izgledate vitkije, bez obzira koju veličinu nosite. Ovdje je 30 savjeta i tehnika koje možete koristiti odmah:
Kako se odjenuti da izgledate vitkije
Tip odjeće koji će vas najviše stanjiti ovisi o vašem tipu tijela. Jeste li jači u gornjem ili u donjem dijelu? Jeste li oblik pješčanog sata ili ste sasvim ravni od ramena do stopala? Jednom kad ste sastavili popis svih svojih pluseva i minusa, sada je važno samo naglasiti pozitivno i skrenuti pažnju sa negativnog. Evo nekih savjeta za svaki tip tijela.

Ako ste jači u donjem dijelu:
- Izjednačite svoj oblik korištenjem manjih jastučića na ramenima.
- nosite tamnije hlače ili čarape.
- eksperimentirajte sa okomitim linijama i uzorcima koji će kreirati iluziju dolje-jest-gore.
- nosite duge majice koje prelaze bokove.
- nosite uzorke samo na gornjem dijelu odjeće.
- potražite jakne, krojena odijela, haljine širokog struka sa ravnim klasičnim krojevima.

Ako ste jači u gornjem dijelu:
- Odaberite majice malo šireg kroja, koje se sužavaju ispod struka i do bokova.
- izaberite tanke tkanine, kao što je pamuk ili pamučna panama, koje se neće nakupljati.
- kreirajte iluziju dužine tako što ćete odjenuti samo jednu boju sve do cipela.
- izaberite duge jakne bez jastučića na ramenima.
- iskušajte plisirane suknje koje spuštaju pogled na donju polovicu, i ne bojite se skratiti im dužinu.

Ako baš i nemate obline:
- Nosite uzorke koji dodaju dimenziju.
- Modni dodaci! Privucite pažnju na lice šarenim naušnicama i šalovima.

Ako ste tip pješčanog sata:
- Nosite oke, ali poteže tkanine koje prikazuju vašu figuru.
- struk naglasite remenom.
- pokušajte nositi V-izrez oko vrata.
- Ponosite se svojim oblinama. Većina žena želi izgledati poput vas. Ja, npr., vas ohrabrujem da to istaknete (do razine na kojoj vam je ugodno, naravno.)

Savjeti za svaki tip tijela koji vas čine vitkijima:

- Stanite uspravno, istegnite vrat, izravnajte ramena. Pravilno držanje i pravilno disanje su dva najbrža načina kako možete izgledati i osjećati se dobro, bilo da nosite veličinu 38 ili 48.

- Umjesto "zatvaranja" vrata u dolčevite, (što vam lice može učiniti preširokim), izaberite majice sa V-izrezom i haljine koje vam naglašavaju crte lica.

- Hlače sa ravnim nogavicama su više simetrične, čine vas vitkijima nego one sa naglašenom stražnjicom.

- Ako ste visine 155 cm i manje, potražite haljine koje završavaju točno na početku koljena.

- Pokušajte odjenuti odjeću ravnog struka za izgled koji produžuje.

- eksperimentirajte sa nakitom koji privlači poglede i sličnim modnim dodacima. Velike ogrlice i narukvice su čudotvorne kada želite izmijeniti inače jednoliku odjeću – a uz njih ćete se osjećati nekako "sastavljeno", također.

- za kreiranje iluzije dužine, morate izabrati samo jednu boju. Ako ste izabrali crnu odjeću, npr., a imate svijetli remen, upravo ste napravili vizualniju liniju koja vaš izgled presijeca na dva dijela. Svaki puta kada stvorite tu liniju, zbog nje izgledate kao jača osoba. Za minimiziranje ovog efekta, uzmite tamniji remen i tamne čarape uz tamnu odjeću. Naravno, nije baš zabavno biti odjeven u samo jednu boju (osim ako je to kričavo ružićasta), zato se ovo pravilo može prekršiti. Možete dodati zanimljive mogne dodatke, kao što su ručna torbica i narukvica, ali osjećaj dužine ipak ostaje.

- Budite oprezni sa plisiranim hlačama, jer one se nakupljaju u srednjem dijelu.

- Isprobajte odjeću A-kroja, koja je uvijek popularna za sakrivanje područja koja ženama zadaju najviše glavobolja.

- Kada odabirete kupaći kostim, sada postoji nekoliko odličnih stilova uz koje dolazi i košulja. Ako vam je ipak ugodnije sakriti bokove i bedra, učinite to uz odgovarajući pareo. Već godinama nosim kupaći kostim uz koji prevladava košulja, pa se više ne osjećam nelagodno pored bazena. Plus, tako mogu biti i aktivna dok sam u kupaćem (što se inače odnosi na trčanje za djecom) bez brige da ću izložiti dio tijela koji ne žeim.

- Nosite prikladno donje rublje. Nekada su žene teško pronalazile grudnjake odgovarajuće veličine, ali danas postoji širok izbor seksi rublja u kojem se žena osjeća ugodno i senzualno tijekom cijelog dana. Većina specijaliziranih trgovina pomoći će vam pri kupnji grudnjaka ili će vam ga izraditi prema vašim potrebama. Donje rublje koje sasvim odgovara donijetće značajnu promjenu u vaš izgled, pa se zbog njega možete i osjećati ugodno u svojoj koži.

Više savjeta:
Savjeti za smanjivanje lica korištenjem make-upa
Evo nekih tajni vizažista:
Ako imate okruglo lice, koristite brončani puder (laganog prekrivanja) na sljepoočnicama, jagodicama obraza, ispod brade. Zatim uzmite puder koji lagano prekriva i nanesite ga na čelo, prijelaz nosa, jagodice obraza, bradu.
Izgledajte vitkije za slikanje
Postavite svoje tijelo tako da se malo iskosite prema kameri. To uvijek kreira privid vitkosti naspram sasvim ravne poze. Stojite uspravno sa glavom malo istaknutom prema naprijed.

Najbolji način kako izgledati vitkije je naučiti osnove kako se odijevati da bi istakli svoje najbolje vrline, i odijevati se tako da vam je ugodno (i možda malo glamurozno). Kada se osjećate da izgledate predivno, vaše će se pouzdanje istaknuti, bez obzira što ste odjenuli.
http://www.momscape.com, Susie Cortright