16 listopada 2010

4 čokoladna mliječna napitkaGlatki, kremasti, pjenasti, to su samo neki od opisa koji nam prolaze kroz glavu kada pomislio na onu predivnu mliječnu slasticu: čkoladni milkshake. Čini se da je uspjeh čokoladnog milkshakea počeo u isto vrijeme kada su trgovine počele prodavati gazirana pića u kojima je bila kugla sladoleda i dodatni okus.

Bilo je neizbježno, pretpostavljam, da ako čokoladni sirup možemo preliti preko jela u zdjelici, onda će jednoga dana pojaviti se i u čaši. U zadnjih 40 i više godina, milijuni ljudi uživali su u pjenušavom čokoladnom milkshakeu uz tradiocionalnu brzu hranu kao što su hamburgeri i prženi krumpirići. Naravno, jednako je ukusan i sam za sebe, ali restorani brze hrane jednostavno su obuhvatili tu ljubav prema čkoladnom shakeu.

Što se događa kad se probudite iz ugodnom drijemeža, pa osjetite želju za slatkim? Točno, morate si odmah nešto pripremiti. Srećom, postoje neki vrlo jednostavni recepti za pripremu čokoladnih milkshakeova koji će vam pomoći utažiti glad za slatkim.

Prvo je osnovni recept za čokoladni milkshake, a ostala tri su njegova varijacija. Preporučujem da ih isprobate sve, jer teško se odlučiti koji će vam biti omiljeni.

Čokoladni milkshake sa višnjom

Što drugo reći nego: mmmm.

4 kuglice sladoleda od vanilije ili smrznutog jogurta
3/4 šalice hladnog mlijeka
1/4 šalice čokoladnog sirupa
3 višnje u maraskinu, bez peteljki
Tučeno vrhnje i višnje za ukras

Stavite sladoled, mlijeko, čokoladni sirup i višnje u blender (stojeći mikser). Miješajte dok nastane glatka smjesa. Ukrasite šlagom i višnjama.
Čokoladni milkshake sa tortom od sira

Ovo je najteži od sva 4 recepta. Ako ste na dijeti, krenite dalje; ovdje za vas nema ništa. Ako vas nije briga za količinu kalorija - uživajte!

6 žlica kremastog sira
2 šalice mlijeka
6 kuglica čokoladnog sladoleda

Stavite kremasti sir i 1 šalicu mlijeka u blender. Miješajte dok nastane glatka smjesa. Dodajte preostalo mlijeko i sladoled u blender, pa nastavite miješati dok postane kremasto.

Milkshake sa komadićima

Ovo je pre-ukusan milkshake zbog kojeg ćete visjeti sa drveta i luckasto se ponašati (ha ha). OK, to je malo pretjerivanja, ali sa svakim gutljajem osjećat ćete se sve sretnije i veselije.

3 kuglice sladoleda od vanilije
2 žlice čokoladnih komadića
1/2 banane
1 žlica instant kave
2 žlice čokoladnog sirupa
1 šalica mlijeka
1 žličica vanilije

Sve sastojke miješajte u blenderu na srednjoj brzini oko 1 minutu, pa poslužite u visokoj čaši.

Milkshake sa šlagom

Svi se sjećamo kako smo voljeli kao djeca grickati one obojene bombončiće punjene čokoladom. Oni su i poznati upravo po toj čokoladi u unutrašnjosti. Kladim se da ste ih se najviše najeli u kinu tijekom bezbrojnih filmova koje ste pogledali. Evo vam prilike da uživate opet u tom predivnom okusu u obliku milkshakea. Garantirano će vas u sekundi vratiti u vrijeme djetinjstva.

2 - 3 kuglice sladoleda od vanilije ili smrznutog jogurta
1/3 šalice hladnog mlijeka
3 žlice čokoladnog sirupa
tučeno vrhnje

Sladoled, mlijeko i sirup stavite u blender. Miješajte dok postane kremasto i glatko. Ukrasite tučenim vrhnjem.