14 listopada 2010

Kolač Čokoladni anđeo



6 bjelanjaka na sobnoj temperaturi
1 žličica vanilije
1/2 žličice vrhnja
1/2 žličice soli
1/2 šalice šećera
1/2 šalice brašna za kolače
1/4 šalice kako praha
1/3 šalice šećera
Šećer u prahu, tučeno vrhnje, čokoladni ribanci ili sladoled

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite samo dno tepsije veličine 22 x 12 x 7 cm i prekrijte masnim papirom.

U velikoj zdjeli za miksanje izlupajte bjelanjke, vaniliju, vrhnje i sol dok se smjesa učvrsti.

U drugu zdjelu prosijte brašno, kako prah i 1/3 šalice šećera.

Pola količine mješavine sa brašnom umiješajte u bjelanjke, vrlo nježno. Zatim polako dodajte drugu polovicu brašna, nježno izmiješajte, pa prelijte u tepsiju.
Pecite oko 25 minuta ili dok kolač dobije zlatnu boju. Preokrenite tepsiju, pa ostavite da se hladi na rešetki. Mora se potpuno ohladiti.

Kriške kolača poslužite sa šećerom, tučenim vrhnjem, čokoladnim ribancima ili sladoledom.

Ima za 8 porcija.