11 veljače 2014

50 načina za zaradu preko Interneta (treći dio)



21. Izgradite svoj dizajnerski portfolio i zaradite u isto vrijeme

Za dizajnera u cvatu, krenite na natjecanja sa logotipom i dizajnom, a to možete pronaći online, na primjer na 99 Designs.

Ali, morate shvatiti to da nećete biti plaćeni ako vaš logotip ne pobijedi u hrpi ostalih. No čak i tada, to je odličan način za dizajnera koji tek počinje da izgradi portfolio i ubrzo nauči što klijenti vole.

22. Kreirajte pozadine za Twitter

Marketing za društvene medije je trenutno najjači trend koji pomaže značajno pojačati promet na web stranicama. Zbog toga sve više marketinških stručnjaka koriste Twitter za promoviranje svoje web stranice. Sa velikim porastom marketinga društvenih medija, možete zaraditi novac online pomažući klijentu kreirati Twitter pozadinu koja ima pozitivan utjecaj na publiku, a koja će zbog toga početi pratiti vašeg klijenta na Twitteru.

23. Ubacite Infolinks u svoj sadržaj

Infolinks je oblik oglašavanja unutar teksta. Nakon što prijavite svoju web stranicu za određeni infolinks program, otkrit ćete podvučene linkove razbacane po članku na vašoj web stranici. Kada posjetitelji kliknu na tekst u linku, vi ćete biti plaćeni.

24. Otvorite online tematsku trgovinu

Iskoristite jednostavnu platformu za razvijanje trgovine koja vam omogućava da kreirate stranicu punu sadržaja koji donosi zaradu, kroz eBay suradnički program.

25. Doprinesite sadržaju suradnika

Napišite priču, savjet kako nešto obaviti, sadržaj o određenoj situaciji ili okolnosti i slično, prijavite to nekom online magazinu i bit ćete plaćeni 20 - 120 kn po članku ako ga odaberu za objavljivanje.

26. Naplatite rad svoje web stranice sa Azoogleads

Azoogleads je program oglasa koji slaže kompanije kao oglašivače. Vi trebate ponuditi slobodno mjesto na svojoj stranici, a oni će objaviti oglas. Kad posjetitelj klikne na oglas na vašoj stranici – vi ćete zaraditi.

27. Podijelite svoju stručnost na online platformama (npr Ether)

Ako ste stručnjak za nešto, Ether pruža platformu gdje korisnici dobivaju personalizirane savjete preko telefona i kroz e-mail od strane specijalista na raznim poljima kad im je to potrebno, bilo kad i bilo gdje. Ether obavlja povezivanje, zato brojevi telefona, e-mail adrese i identiteti uvijek ostaju sigurni i privatni. Bilo da ste netko tko treba hitno uživo savjet ili spcijalist koji treba način za razvijanje svog poslovanja, nadamo se da ćemo vam pomoći s našoj uslugom. Ljudi vam plaćaju da dijelite svoju stručnost licem-u-lice sa klijentom. Ali na vama je da obavite oglašavanje, pa bi bilo dobro da već imate uspostavljeni blog ili web stranicu.

28. Pridružite se Indeed programu objavljivača

Ako postanete objavljivač za Indeed.com, zarađivat ćete novac uključivanjem njihove tražilice na svoj blog ili web stranicu. Na svoju stranicu ćete dodavati vrijedan sadržaj, a u isto vrijeme stvarati si prihod.

29. Kreirajte i prodajte vlastiti proizvod

Kada postanete suradnik za marketing, to će vam pomoći izgraditi listu suradnika – a kada to sasvim dobro naučite trebali biste početi izrađivati vlastite proizvode. Kakav god proizvod kreirali, to vam daje više kontrole nad onim što radite.

30. Kreirajte podcast

Intervjuirajte stručnjake u nekoj specifičnoj temi ili kreirajte vlastiti talk show koji ima vrijednost za slušatelje. Možete zaraditi novac od oglašavanja kad vaš podcast izraste u nešto veliko i bude dobro prihvaćen.