13 veljače 2014

50 načina za zaradu preko Interneta (peti dio)



41. Plaćena članstva za hosting

Uspostavite široku zajednicu sa stalnim priljevom prometa kako biste saznali što zanima vaše čitatelje, a što ne prolazi na vašem blogu. Nakon toga počnite nuditi plaćeno članstvo. Sam blog može ostati besplatan, ali čitatelj sa statusom plaćenog člana može čitati sakrivene članke ili neke druge sadržaje, što stvara osjećaj ekskluzivnosti.

42. Korištenje YouTubea i prodaja opreme

Ako imate vlastite proizvode, možete koristiti YouTube za kreiranje video-snimki koje će vam povećati prodaju. Osim toga, neke kompanije koriste YouTube za prodaju opreme za obožavatelje, što j veliki hit na YouTube.

43. Fiverr.com

Zaradite 30 kn za svaku ponudu koju vam prihvate preko Fiverr. Fiverr je inovativna web stranica za slobodnjaštvo i umrežavanje koja vam omogućava da kupujete i prodajete razne stvari i usluge za 30 kn. za razliku od drugih stvarica za slobodnjaštvo koje zahtijevaju da imate praktične vještine u industrijama, kao što je pisanje, web design ili pisanje koda, vi možete ponuditi gotovo svaku uslugu (zvanu gaža) na Fiverr.

44. Prodajte svoje kreativnosti online

Prodajte sve što radite rukom zbog hobija - online. Postoje mnoge stranice koje će vam omogućiti da otvorite svoju online trgovinu kako bi svoje proizvode prikazivali besplatno. Ali vjerojatno ćete morati platiti naknadu da bi se proizvod našao na listi predmeta koji se zaista prodaju u trgovini.

Kad se vaš proizvod proda morat ćete platiti neku naknadu web stranici kod koje vam je otvorena trgovina zbog servera. Nema ograničenja koliko visoka smije biti vaša cijena, te koliko ćete zaraditi na osnovu prodaje.

45. Microsoft panel istraživanja

Možete biti plaćeni od strane Microsofta za pružanje recenzija o njihovih proizvodima.

46. Amazon Mechanical Turk

Budite plaćeni za obavljanje sitnih zadataka na Amazon Mechanical Turk. Neki od primjera uključuju pretraživanje weba za određene proizvode ili odgovaranje na pitanja i opisivanje svog mišljenja. Obično postoji vremenski limit, od 10 minuta do sat vremena, a plaća je od nekoliko kuna do čak nekoliko desetaka kuna.

47. Izražavanje mišljenja se plaća

Možete se prijaviti za ispunjavanje upitnika o proizvodima i uslugama i biti plaćeni za to. Stranice obično plaćaju od 12 do 30 kn za popunjeni upitnik, a poslat će vam ček ili uplatiti na vaš PayPal račun, ili možda pokloniti poklon-karticu kada vaš račun za upitnike dosegne 120 kn. ali morate biti oprezni, jer postoji previše prijavara. Izbjegavajte sudjelovati u bilo čemu što traži da uplatite naknadu prije sudjelovanja.

48. IntelliShop

InteliShop.com plaća vam da kupujete u trgovinama u vašoj blizini, te opišete svoja iskustva.

49. eJury

eJury.com je online platforma za fokusne grupe i lažne žirije koja omogućuje većim grupama ljudi da pomažu odvjetnicima utvrditi vrijednost slučaja, razviti tematiku slučaja, pronaći činjenice koje treba naglasiti i saznati sve o stavu "javnosti". Ova platforma pomaže odvjetnicima da se pripreme za suđenja. Možete zaraditi 30 do 60 kn po presudi dok ste bili lažni sudac prilikom vježbe suđenja.

50. Budite online učitelj

Ako tražite posao kao online predavač, Tutor.com nudi vam mogućnost da pomažete studentima u cijeloj zemlji – bez izlaska iz stana, radnog mjesta ili studentskog doma. Ova stranica u osnovi povezuje učitelje sa studentima u online učionici. Učitelji koriste alate kao u stvarnoj učionici da bi podijelili sadržaj, objasnili komplicirane dijagrame i zajedno pisali referate.