28 veljače 2014

Počnite zdravije jesti



Biti osoba koja zdravije jede zahtijeva da se dobro educirate i mudro odlučujete što je zapravo zdravo jedenje.  Biti mudar u vezi hrane ne znači nužno vagati svaki gram masnoće ili proučavati etikete i brojati kalorije.

Za zdravu prehranu važno je jesti uravnoteženu hranu u umjerenim količinama, koja se sastoji od zdravih obroka najmanje 3 puta dnevno. Osobe koje se zdravo hrane jedu različite vrste hrane, a ne ograničavaju se na određenu namirnicu ili grupu hrane.

Zdrava prehrana zahtijeva popriličan prostor.  Mogli biste pojesti previše ili nedovoljno, konzumirati hranu koja je manje ili više hranjiva. Kako bilo, trebate uvijek dati goriva svoje tijelu i mozgu sa dovoljno hrane da održava tijelo i misli jakima i spremnima.

Zdrava prehrana je dobro rješenje problema.  Osobe koje se zdravo hrane naučile su brinuti se za sebe i svoju prehranu sa zdravim prosuđivanjem i mudrim donošenjem odluka.  Osobe koje se zdravo hrane su uvijek svjesne što jedu i znaju kakav će to učinak imati na njihovo tijelo.

Kad netko nije sposoban preuzeti kontrlu nad svojom prehranom, vrlo je vjerojatno da će izgubiti kontrolu i u ostalim dijelovima života.  Tako bi mogli početi trošiti previše, govoriti previše i čak sve kasnije odlaziti na spavanje. 

Uvijek trebate znati da je zabranjivanje hrane na bilo koji način – uvijek loša stvar.  Zdrava prehrana je način života, nešto što možete učiniti da unaprijedite svoj stil života.  Ako želite poboljšati svoj život, zdrava prehrana je odličan početak.  Učinit ćete život jednostavnijim za sebe, one oko vas i cijelu obitelj.