06 kolovoza 2010

10 ideja kako smanjiti vrećice ispod očiju



napisao Mark Allen

1. Uzmite metalnu žlicu i stavite ju pod mlaz što hladnije vode. Zatim ju tako ohlađenu držite na oku barem jednu minutu.

2. Nanošenje kreme protiv hemeroida (potražite onu koja u sastavu ima kvasac i ulje iz jetre morskog psa) na vrećice oko očiju. Poznato je već godinama da se na taj način smanjuje oreklina u području za koje je krema originalno namijenjena, pa će pomoći i na licu.

3. Tanke kriške krastavca korištene kao kompresa na zatvorenim očima opustit će umorne nateknute oči.

4. Vrećica crnog čaja natopljena u hladnoj vodi postavljena na oči tijekom 10 minuta smanjit će oteknuće izazvano nakupljanjem tekućine. Nježno ju pritisnite sa svake strane za iscijedite tekućinu. Navlažene vrećice čaja sa kofeinom djelovat će na jednak način smanjujući otekline, jer kofein proširuje krvne žile i smanjuje oteknuće.

5. Izbjegavajte slanu hranu, koja uzrokuje očima (i ostatku tijela) zadržavanje tekućine.

6. Podignite glavu dok spavate, da bi spriječili da se tekućina sakupi ispod očiju i natekne praveći vrećice ispod očiju.

7. Nekoliko bjelanjaka, žestoko izlupanih, nanešenih četkicom na lice i ispod očiju zategnut će kožu i smanjiti natečenost. Dodajte kap ili dvije ulja vještičje lijeske koja također smanjuje otekline i spriječava da se bjelanjak prebrzo osuši.

8. Pobrinite se da pijete dovoljno vode, jer i to smanjuje otekline oko očiju. Kad je osoba dehidrirana tijelo počinje spremati vodu kao sistem obrane, a to uzrokuje otekline oko očiju.

9. Kontaktne leće treba svakako izvaditi prije odlaska na spavanje, time ćete izbjeći otekline nastale iritacijom zbog leća i isušivanje očiju.

10. Isperite lice hladnom vodom kad se probudite ili kad primjetite otekline oko očiju u bilo koje doba dana, jer to potiče rad krvnih žila i smanjuje otekline. To je odlično za brzi napad energije.