21 kolovoza 2010

Sokovi za zdravlje i predivnu kožu



napisao Richard Jason Rockefeller

Zdravlje i predivna koža su esencijalni dio naše općenite dobrobiti. Ipak, budući da svaki proizvod na tržištu zahtijeva novac, sakupila sam neka prirodna učinkovita sredstva za kožu koja vas neće tjerati na pretjerani trošak.
Ljepota ovoga je što možete imati vlastite proizvode za ljepotu iz namirnica koje se nalaze u vašoj kuhinji, hladnjaku i vrtu.

Evo nekih od tih:

Sok jabuke je odlično sredstvo prtiv tankih bora, napukle kože, svrbeža, upale i peruti. Koristite ga pri završnom ispiranju nakon šamponiranja kose.

Marelice – njihov svježi sok je odličan kod ekcema, svrbeža i sunčevih opeklina.
Avokado možete koristiti kao učinkovitu masku za lice.

Banana se može pretvoriti u učinkovitu, a jeftinu masku za lice.

Krastavac je odličan za tretiranje napuklina kože i problema sa izbjeljivanjem kože. Također može spriječiti prištiće, bore, mitesere i suhoću na licu.

Guava – prokuhano lišće koristi se kao prirodan antiseptik

Sok limete je zaista važno prirodno sredstvo za lijepu kožu. Ovaj tretman pomoći će vam da zadržite mladolik izgled. Također, pomoći će riješiti prištiće. Poznato je i kao sredstvo za rješavanje masnoće kože, popravljanje sivog i masnog tena, grube i suhe kože, opušta umorne oči i uklanja pjegice

Lišće manga može se prokuhati i koristiti kao antiseptik.

Sok naranče može biti učinkovito sredstvo protiv prištića i akni. Također se koristi kod uklanjanja ožiljaka i crvenila.

Papaja – narančasta i zelena koriste se za uklanjanje bijelih mitesera, čireva i mrlja. Također enzin iz papaje - papain – učinkovit je u izbjeljivanju kože.

Breskva – njena koža pokazala se korisnom u popravljanju tena. Također se može pretvoriti u kremu protiv bora.

Ananas je dobar omekšivač kože, koji pročišćava i pomlađuje sivu i suhu kožu, a posebno je dobar kod klasično grube kože na koljenima, laktovima i petama.

Šipak – krema od pržene i u prah samljevene kore šipka dobra je za tretiranje čireva, prištića, mitesera i bijelih mitesera.

Jagoda – može se koristiti za regeneriranje i toniziranje kože. Bogata je salicilnom kiselinom, sastojkom koji se nalazi u mnogim kupovnim kremama protiv prištića i zato su najbolji tretman za problematičnu tinejdžersku kožu.

Za više informacija o prirodnim učinkovitim sredstvima samo posjetite www.new-review.com/clear-pores.html

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com