09 kolovoza 2010

Savjeti za ljepotu, te za liječenje reumatizma i boli u koljenu



Usne su najosjetljiviji organ tijela, a zbog činjenice da ih koristimo za govor, jelo i osmijeh, preporučljivo je naučiti načine kako se brinuti o usnama.

Ova sezona najviše utječe na usne, jer one su izložene svim elementima direktnoi, kao kosa, treba im mnogo njege.

Tijekom zime, usne su te koje podnose hladnoću. Usne imaju značajno osjetljivu kožu, pa se polako raspucaju, prokrvare i neprirodno su crvene, kako opada razina žive u termometru.

Iskušajte neke od metoda koje opisujemo ispod da bi vam usne i tijekom zime izgledale predivno.

Oko 92 % žena koristi ruž za usne svakog dana, ali istina je da će one vjerojatnije tijekom noći nanijeti kremu za područje oko očiju nego potražiti specijalizirani proizvod za zaštitu usana tijekom noći. Kako bilo, dođe vrijeme kada ovo inače zanemareno područje zatreba posebnu njegu, posebno tijekom zime.

Najbolji način za njegu suhih, ispucalih usana je uz malo nježnog pilinga i hidratizacije.

Pokušajte namazati kremu za usne mekom četkicom za zube, pa će se i najsitnije čestice raspuknutosti skinuti bez problema.

Da biste opustili usne, zdrobite četvrtinu zrele papaje u sočnu kremu. Zatim lezite na ručnik i nanesite priličnu količinu toga na usne i područje oko usana. Ostavite 10 do 15 minuta, isperite i nanesite balzam za usne.Papaja sadrži enzime koji obavljaju piling, pa može pomoći omekšati linije usana.

Ako su vam usne sklone isušivanju i pucanju, potražite dnevne kreme sa AHA kiselinama (alpha-hydroxy-acids) za blagi piling kože, te sa vitaminima A i E i zaštitnim faktorom 15, za koje se pokazalo da smanjuju pojavu sitnih linija i bora na površini usana tijekom mjesec dana.

Usne su jedno od najizloženijih područja kože, ali ipak imaju vrlo tanak vanjski sloj i svega nekoliko žlijezda masnoće.

Uredi u kojima je postavljeno centralno grijanje (zbog čega zrak može biti posebno suh) i prejaka zimska hladnoća uzimaju svoj danak na vašim usnama. Ako odlazite na skijanje ili u toplije krajeve, sjetite se da usne ne sadrže melanin i bez zaštite mogu velikom brzinom izgorjeti. Dakle, u takvim slučajevima treba biti ekstremno oprezan.

Ako slijedite ove savjete, usne će vam ostati meke tijekom godine i dodati bodove ljepoti vašeg lica.

Ukoliko tražite više informacija o zdravlju i ljepoti, preporučujemo vam da posjetite www.Time4Tips.com gdje možete pronaći prošireni popis informacija o ljepoti, makeupu, kozmetici, njezi kože, njezi kose, njezi tijela i puno više efektivnih kućnih sredstava.

Izvor članka: http://EzineArticles.com/?expert=Michael_Douglas


Savjet za ljepotu: iskušajte ovu odličnu masku za usne. Pomiješajte 1 dio soka mrkve sa 1 dijelom svježeg kravljeg sira i nanesite masku na usne 10-15 min. Također, možete nanijeti i samo mrkvin sok. To će riješiti vas suhoće, te omogućiti usnama da opet postanu glatke i meke.

Masirajte usne četkicom za zube, tada nanesite med na 10 min. To će pomoći obaviti piling usana, a med također revitalizira i hidratizira. Rezultat će biti glatke i meke usne.

Imamo vrlo zanimljivo sredstvo protiv reumatizma: uzmite 4 komada debelog bijelog papira i zalijepite ga preko TV ekrana na 5 min (naprije uključite TV). Papir će se napuniti statičkim elektricitetom. Postavite papire na mjesta koja vas najviše bole. Nakon prvog "tretmana" oštra bol postat će tuplja, a posve će nestati nakon još 3 "tretmana" (svakodnevnih).

Ako vas bole koljena (artritis ili osjetljivost na vremenske uvjete), pomiješajte 1 žlicu soli sa 1 čašom vode, dodajte 2 kapi joda i umiješajte. Natopite meki ručnik ovom otopinom i stavite kompresu na koljena. Pokrijte ugrijanim ručnikom ili pokrivačem i ostavite kompresu neko vrijeme (najmanje 30 min, a možda bi bilo bolje što duže). Radite to svakodnevno prije odlaska na spavanje, a za nekoliko dana primijetit ćete poboljšanje.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com