31 kolovoza 2010

Maska za lice



Sastojci:
• 1 šalica prašine (bilo koje vrste)
• 1 šalica vode
• 3 žličice mlijeka (obranog ili sa 2% masnoće)
• 1 žlica kiselog vrhnja
Pomiješajte prašinu i vodu u gotovo tekuću kremu. Zatim dodajte mlijeko i kiselo vrhnje. Nanesite na lice. Ostavite da se sasvim osuši. Zatim isperite toplom vodom.


Maska za masnu/normalnu kožu

Pivski kvasac pomiješan sa vodom je odlična gusta maska za masnu i gotovo normalnu kožu.


Za suhu kožu
Ako se spremate za izlazak iz kuće u slijedećih 30 minuta, ali primijetili ste mrljice na licu koje potječu od isušene kože, onda je ovo pravi recept za vas! Riješit će vas mrljica, a i odličan je u svakom pogledu!
Jednostavno uzmite 1 žlicu mlijeka i 2 žlice meda i pomiješajte ih! Treba porpilično vremena da se oba sastojka pomiješaju u jednoliku kremu, zato budite strpljivi i gledajte omiljenu humorističnu seriju! Zatim operite lice sa sapunom za ruke (kao što je Dove), stavite pripremljenu masku na lice i ostavite 15 minuta. Dobro je povezati kosu na zatiljku da se odbjegli pramenovi ne bi zalijepili u masku i uništili frizuru koju ste stvarali vjerojatno satima! Nakon što istekne 15 minuta, jednostavno operite masku sa lica i gotovo – sve mrljice su prošlost! Tada nanesite svoj make-up po želji i spremni ste za suočavanje sa svijetom (bez mrljica na licu!)


Svileno glatka koža

Tijekom tuširanja na vlažnu krpicu nasipajte kukuruzno brašno i nakon ispiranja vodom cijelo tijelo istrljajte tim brašnom – to ostavlja predivno svileno glatku kožu.


Maska od meda i zobene kaše za masnu kožu

Odlična je za masnu kožu. Pomiješajte med i zobenu kašu u glatku smjesu i nanesite na kožu, pa ostavite 15 minuta. Zobena kaša upit će sav višak masnoće sa lica.