10 kolovoza 2010

Odijevanje za posebne prilike



Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Nadam se da ste imali odličan tjedan.
Današnji članak inspiriran je odijevanjem za formalnu večeru ili ples. To se čini kao lak zadatak, ali na svakoj kombinaciji sitni detalji mogu je pokvariti ili popraviti.
Na primjer, veličina odjevnog predmeta, modni dodaci, boja odjeće i slično.
Uvijek modno uz vas,
Sheila

Odijevanje za posebne prilike

Ako ste primili pozivnicu za ekskluzivni restoran ili sofisticiranu zabavu i imate kratak rok za pripremu – ne znate što biste odjenuli? Ako vam je odgovor da, onda je ovo vrijeme da naučite nekoliko osnovnih pravila za otmjeno odijevanje – kako biste se razočarali da morate otkazati dolazak na poseban događaj samo zato šro niste bili pripremljeni.
Zaista je vrijedno truda i osjećat ćete se mnogo bolje kada uzmete malo vremena i pregledate svoj odjeću, tako da se za posbneprilike morate pobrinuti samo za frizuru i make up.
Slijedi nekoliko savjeta sa kojima možete početi:
1. Kupite jednostavnu crnu haljinu dužine do koljena od satena, žerseja ili krepa koja će pristajati vašoj građi. Uz malo nakita ju upotpunite.
2. Odaberite haljinu dubokog dekoltea samo ako se osjećate ugodno dok ju nosite i pobrinite se da vas ništa ne ometa pri sjedenju ili pokretanju dok ste u njoj.
3. Ako vam takve haljine ipak nisu ugodne, odaberite haljinu otvorenu na leđima, jer to je seksi, ali sofisticirana alternativa.
4. Crna suknja nošena sa bijelom bluzom je klasična, ali ne dovoljna za posebne događaje. Ne želite da pomisle da ste konobarica.
5. Ako nosite haljinu usko pripijenu uz tijelo važno je nositi praktično rublje koje neće prikazivati svoje linije ili šavove.
6. Odaberite večernju torbu za posebne prilike, a široku poslovnu torbu ostavite kod kuće.
7. Budući da ste se odlučili dotjerati, idite do kraja i učinite to pravilnoobraćanjem pažnje na svaki detalj. Na primjer, nosite cipele i hlače koje naglašavaju vaš ukupni izgled. Neke od najvećih pogrešaka pri odijevanju za posebne prilike nastale su upravo zbog hlača i cipela.

©Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).