12 kolovoza 2010

Jednostavni recepti za voćne napitke: 7 odličnih načina da konzumirate "5 na dan "Svi znamo koliko je važno pojesti svakodnevno različito svježe voće i povrće. na nesreću, sa zaposlenim stilom života nije to uvijek jednostavno postići. Tu dolate voćni napitci. Ukusni i hranjivi frapei mogu biti odlično "oružje" kojim će se mama pobributi da njena djeca imaju dovoljno voća u prehrani.

Evo nekih ukusnih kombinacija za frape – odličnih za doručak ili bilo kada tijekom dana.
Jednostavno ubacite sve sastojke u stojeći mikser (blender) i miješajte na najjače 1 do 2 minute.

Bananarama – 1 banana, 1/2 šalice jogurta od vanilije, malo mlijeka

Mango Manija – 1 mango (narezan i očišćen od koštica), 1/4 šalivce narančinog soka

Medley od breskve – 1 breskva (narezana i očišćen od koštice), 1 banana, 1/4 šalice narančinog soka

Bobičasto iznenađenje – 1/2 šalice jagoda, 1/4 šalice borovnica, 1/4 šalice kupina, 1/4 šalice mlijeka

Jagode na ledu – 1 šalica jagoda, 1 šalica narančinog soka, I šalica smrvljenog leda

Medena dinja – 1 šalica nasjeckanog limuna u medu, 1/4 šalice jabučnog soka, žlica ili više meda.

Banana Pojačanje – 1 banana, 1/4 šalice usitnjenih žitarica (važno da su vlaknaste), 1/4 šalice mlijeka. Odličan način za konzumaciju puno vlakana i vitamina.

A ako je vani vruće iskušajte sladoled od voćnih frapea. To je odlična alternativa slatkim kupovnim sladoledima i predivna ljetna poslastica. Za kremastu gustoću, dodajte ¼ šalice jogurta po izboru u gore navedene recepte i zatim prelijte u kalupe za sladoled (ili plastične čaše – ili čak posudice za led.) Napunite odabrane posude i umetnite štapiuće za sladoled kad je napola zaleđeno. Ostavite da se sasvim zaledi.

Možete eksperimentirati sa ovim osnovnim receptima za frape koji se nalaze iznad u tekstu. Gotovo svaka kombinacija omiljenog voća imat će odličan okus u domaćim frapeima. To je i odličan način kako dopustiti djeci da pomognu u kuhinji. Pustite im da odaberu vrste voća koje će oguliti i nasjeckati (ovisno o njihovoj dobi, naravno). Djeca također mogu izmjeriti tekuće sastojke u mjerici.
www.momscape.com