16 travnja 2010

Ljepota sa medom


Bilo da se sunčate na plaži, uz bazen ili u svome dvorištu, vrijeme je da se pobrinete da vam je koža spremna za ljetno izlaganje na vidjelo.
Prije odijevanja u ljetnu robicu i sandalice, uzmite trenutak za zbacivanje zimskog efekta na koži i pomladite se uz najbolju od tajni ljepote iz prirode - med.
Već stoljećima, čisti med je korišten kao dio zdravog režima za njegu kože. Sve od Kleopatre do Jennifer Lopez, najpoznatije ljepotice koristile su med kao dio svojih redovitih tretmana za ljepotu. Čisti med djeluje kao prirodni pročišćivač, protuupalan je i daje piling za slatki, mladenački sjaj kože.
Christopher Watt, vlasnik tvrtke Christopher Watt Esthetics u West Hollywoodu, Kalifornija, i stručnjak za njegu kože osoba na A-listi slavnih, kao npr. Halle Berry ili Ricky Martin, koristi čisti med u većini svojih tretmana za kožu i ljepotu općenito.
“Preporučujem upotrebu 100 % čistog meda kao dio redovite njege za ljepotu,” rekao je Watt. “Sa ljetom koje se približava veklikom brzinom, sada je odlično vrijeme za isprobavanje prirodnih hidratantnih svojstava meda. Med je najjeftiniji način za dobivanje rezultata kao nakon spa tretmana.”
Watt se udružio sa National Honey Board (Nacionalni odbor za med) za kreiranje jednostavnih tretmana za kožu na bazi meda koje možete načiniti kod kuće. Preporučuje upotrebu meda najmanje 2 puta tjedno za njegu i piling kože.
Ne samo da će med održati vašu kožu glatkom, već je i odličan način za održavanje zdravih usana. Prirodni enzimi iz meda, vitamini i nutrijenti upijaju se u usne ostavljajući ih spremnima za poljubac i vrlo mekima.
Od Čokoladnog pilinga sa medom do Havajske predivne maske za lice sa medom, ovi domaći tretmani za kožu učinit će da poželite strgnuti zimsku odjeću i pokazati kožu! Za dodatne savjete o ljepoti i recepte sa čistim medom, posjetite www.honey.com.
RECEPTI:
Čokoladni piling sa medom, zahvaljujući Christopheru Wattu
Ima za 2 upotrebe
Sastojci:
• 2 šalice meda
• 1/2 šalice ulja iz sjemenki grožđa
• 6 žlica nezašećerene čokolade, ribane
• 2 šalice soli
Upute:
U plastičnoj zdjeli spojite med i ulje sjemenki grožđa. Umiješajte čokoladu i sol stalno miješajući. Smjesa mora biti zrnata i gusta. Nanesite piling na kožu i nježno masirajte cijelo tijelo. Uklonite ga ispiranjem ne pretoplom vodom.
Koristi za ljepotu: pojačava cirkulaciju i pomaže tijelu da se riješi toksina. Med pruža hidratizirajući efekt, te se bori protiv slobodnih radikala.
Havajska predivna maska za lice sa medom, zahvaljujući Christopheru Wattu
Ima za 2 upotrebe
Sastojci:
• 2 žlice zelenog čaja u prahu
• 1/2 zrele papaje
• 1/2 šalice svježeg ananasa, narezanog na kockice
• 2 žlice meda
Upute:
Zakuhajte zeleni čaj u kipućoj vodi. Ostavite da se ohladi. Ogulite papaju i uklonite sjemenke. U blenderu ili rezaču hrane smrvite papaju i ananas u pire. Prebacite to u staklenu posudu i pomiješajte sa medom i zelenim čajem. Sve dobro izmiješajte. Nanesite na lice čestikom ili vrhovima prstiju. Odmorite se 10 – 15 minuta. Uklonite temeljito sa mlakom vodom i mekom krpicom za čišćenje lica. Spremite ostatak u zatvorenu posudu u hladnjak do tjedan dana.
Koristi za ljepotu: piling, hidratacija i pomlađivanje.
Balzam za usne od meda, zahvaljujući National Honey Boardu
Ima za 1 1/2 šalicu

Sastojci:
• 1 šalica ulja slatkog badema (ima ga u trgovinama zdravom hranom)
• 1/2 šalice pčelinjeg voska (može se kupiti kod onih koji se bave pčelama i medarstvom)
• 2 žlice meda
Upute:
Stavite bademovo ulje i pčelinji vosak u zdjelu koja smije u mikrovalnu pećnicu. Zagrijavajte u mikrovalnoj oko 1 minutu ili dok se mješavina otopi. Umiješajte med u smjesu od voska i ulja; temeljito sve promiješajte. Ostavite da se posve ohladi. Kad je hladno, prebacite u manje posude sa čvrstim zatvaračima. Nanosite na usne kao hidratantnu kremu ili preko ruža za usne za dodatni sjaj. Ima dovoljno za oko 1 1/2 šalicu.
Koristi za ljepotu: hidratizacija i piling usana.