23 travnja 2010

Očitavanje ranih znakova trudnoće


napisala Michelle Bery
Za one koje očekuju dolazak prve trudnoće, te svih znakova povezanih sa trudnoćom. Dok promatramo svoja tijela pogledom koji nikada ranije nismo zamijetile, postajemo neslužbeni stručnjaci za rane znakove trudnoće – svako imalo neobično ponašanje koje otkrivamo govori nam o trudnoći.
Postoje mnogi rani znakovi trudnoće; no na nesreću te se znakove može povezati i sa drugim stvarima. Jedini način da saznamo za sigurno da li smo trudne jest odlazak liječniku. Kućni testovi za rano otkrivanje trudnoće su također nevjerojatno precizni, a može ih se kupiti u gotovo svim ljekarnama po pristupačnim cijenama. Ako osjećate bilo kakve rane znakove trudnoće, uzmite što je prije moguće kućni test za rano otkrivanje trudnoće.
Jedan od ranih znakova trudnoće jest slabost. Većina trudnica reći će vam da je “trudnički” umor jači od bilo kojeg koji ste mogli do sada iskusiti. Ali ako pokušavate zatrudnjeti i niste nikada ranije bili trudni, tada iscrpljenost mogu uzrokovati stres, bolest, ili nedostatak sna, što se može protumačiti kao rani znak trudnoće.
Osjetljivost grudi je također jedan od ranih znakova trudnoće. Tijelo nove trudnice počinje se pripremati za majčinstvo gotovo istog trena nakon začeća. Grudi se počinju mijenjati i rasti, jer se pripremaju za proizvodnju mlijeka. Kako bilo, osjetljivost grudi također može biti znak grčevite menstruacije, te brojnih drugih stanja.
Kao dodatak, mučnina i povraćanje također su rani znakovi trudnoće koje žene iskuse u prva tri mjeseca od začeća. Dok se ovi znakovi također povezuju sa bolestima želuca, ako su trajni češće će se pokazati kao rani znak trudnoće. Neke žene čak mogu iskusiti želje za neobičnim oblicima hrane – čak i na samome početku trudnoće. Hrana koju inače nikada ne bi poželjele, odjednom im je prilično zamamna.
Bez obzira jeste li ili ne iskusili rane znakove trudnoće, osnovna je stvar posjet liječniku ako sumnjate da biste mogli biti trudni. Rani početak trudničke njege mogao bi vas dobro zaštititi u procesu očekivanja vašeg novorođenčeta.