29 travnja 2010

South Beach dijeta – kako ona djeluje



napisala Terri Bennett

Ova dijeta namijenjena je osobama koje se hrane pravim masnoćama i ugljikohidratima. Zbog toga izbjegavaju sve loše masnoće i ugljikohidrate. Ovo je teška dijeta za praćenje po mome mišljenju jer se sastoji od 3 faze:
Faza 1
Ova faza traje 14 dana; trebate konzumirati 3 dobro uravnotežena obroka svakog dana, a koji se sastoje od ribe, govedine, puretine, školjki, te jaja, piletine i mnogo orašastog voća, povrća, sira i salata. Možete imati grickalice između doručka i ručka. Također, zahtijeva se od vas da pijete što je više vode moguće!
Kako bilo, hrana koju ne smijete jesti tijekom faze 1 jest: kruh, riža, tjestenina, voće, sve iz pekare, sladoled, šećer, keksi i kolači. Sva ta hrana može se za promjenu jesti u fazi 2.
Faza 2
Faza 2 je posve drugačija od faze 1. Sa ovom fazome nemate vrijeme trajanja, jednostavno ju održavate dok ne dostignete željenu težinu, a to može varirati od osobe do osobe; vaše tijelo može reagirati drugačije nego kod druge osobe.
Do vremena kada vam počne druga faza trebali biste već izgubiti 4 do 6 kg, ako ste slijedeili fazu 1 točno kako je preporučeno.
Sa ovom dijetom možete se hraniti samo dobrim ugljikohidratima i dobrim masnoćama zbog čega u fazi 1 dolazi do drastičnog gubitka težine, a u fazi 2 se težina gubi postepeno. Trebalo bi biti oko pola do 1 kg tjedno. Neke vrste hrane koje ste izbjegavali tijekom faze 1 možete polako uvoditi u prehranu tijekom faze 2.
Faza 3
Faza 3 počinje tek kada ste izgubili svu željenu težinu, i zbog toga je faza 3 najsličinija normalnoj prehrani, a možete ju održavati ako želite tijekom cijelog života.
Ovom dijetom trebali biste izgubiti težinu, gotovo istog trena, no kako bili uvođenje svih faza u vaš životni stil može se pokazati teškim, po mome mišljenju, ali rečeno je da poboljšava kardiovaskularni sistem i smanjuje rizik od srčanog udara.
Zapamtite da će rezultati ovisiti o tome koliko striktno se pridržavate pravila dijete.

Terri-Leigh Bennett

http://www.definite-articles.info/lose-weight