02 rujna 2010

Četiri predivne maske za lice za prelijepu kožu



Maska za lice treba se koristiti jednom do dva puta tjedno radi održavanja mekoće kože, podatnosti i predivnog izgleda. Maska je pripremljena tako da ju jednostavno možete nanijeti na kožu i čekati. Dok se suši osjetit ćete zatezanje lica. Na taj način možete biti sigurni da maska svoj posao obavlja pravilno. Ostavite masku na licu 10-30 minuta i zatim ju isperite sa hladnom ili mlakom vodom i mekom krpicom, ako je potrebno. Jednom kada isperete lice potrudite se nanijeti svoju omiljenu hidratantnu kremu koja će upotpuniti hidrataciju kože.

Trebali biste koristiti maske koje imaju svojstva za dubinsko čišćenje i hidrataciju, jer tada očišćeno lice neće biti isušeno. Time ćete se također riješiti nakupljenih masnoća i nečištoća koje potpomažu stvaranje akni. Maska će također ukloniti odumrle stanice kože, čime na površinu kože izlaze mlade i zdrave stanice kože. Maska i učvršćuje kožu i smanjuje sitne linije i bore.

Maska za lice sa mrkvom – mormalna do masna koža
2-3 veće mrkve
4 ½ žlice meda.
Skuhajte mrkve da omekšaju, pa ih zdrobite u pastu. Dodajte med i miješajte. Nježno namažite masku na očišćeno lice i ostavite 10 minuta. Isperite mlakom vodom, a zatim poprskajte lice hladnom vodom.

Maska sa bjelanjkom za zatezanje kože
Jeste li ikada čuli izraz "Čovjeće, jaje mi se rasulo po licu!". Pa... ovo je jedna verzija toga. jaja su odlična za zatezanje kože, pa ćete na locu imati manje ovješene kože i tupih izraza.
Za pripremu ove maske izlupajte jedan bjelanjak u čvrsti snijeg. Zatim to namažite na lice. Ostavite tako 20 minuta i zatim temeljito isperite. Ako imate masniju kožu dodajte koju kap limunovog soka u bjelanjak prije nanošenja. Za suhu kožu dodajte malo meda.

Ako imate napad akni nježno ogulite kožicu sa unutrašnje strane ljuske jajeta, nanesite ju na mjesto sa najviše akni i ostavite najmanje 30 minuta ili preko noći.

Maska za lice sa medom, narančom i avokadom
Za suhu kožu
60 g svježeg avokada
30 ml narančinog soka
1 žličica meda akacije
1 žličiva melase
5 kapi esencijalnog ulja kamilice
Stavite sve sastojke u blender i miješajte dok nastane krema. Ako je pregusta, dodajte još malo narančinog soka. Namažite na lice i vrat i ostavite 30 minuta ili duže. Isperite mekom krpicom koja će vam pomoći ukloniti odumrle stanice sa kože. Lice će vam biti hidratizirano i osvježeno.

Kremasta maska sa zobenom kašom i bademima (za dodatnu hidrataciju)
10 smrvljenih badema
2 žličice zobene kaše
4 žlice masnog kiselog vrhnja
2 žličice kinske gline
sok iz 1/2 limuna
1 zrobljeni avokado
Sve pomiješajte, nanesite na lice i ostavite 20 minuta. Isperite vatenom kuglicom umočenom u hladno mlijeko. Zatim isperite lice hladnom vodom i nanesite omiljenu hidratantnu kremu.