03 rujna 2010

Kompletna promjena od glave do pete dio 1



Proljeće se pojavilo, a izgled koji ste imali tijekom zime sada više nije u modi. Krenite u proljeće sa sasvim novim izdanjem. Nešto što će reći da se dobro osjećate, da ste svježa i sretna osoba. Izvucite proljetne haljine i ostalu odjeću i temeljito ju operite.

Vi ste prelijepi. Vaša ljepota dolazi iznutra kada se osjećate dobro u svojoj koži. Način na koji se držite, glave uzdignute ili spuštene, umornih ili svježih očiju, namrgođeni ili nasmijani. Sve to dolazi iznutra. Kako se osjećate u sebi odrazit će sena one oko vas. Nije važno imate li savršeno tijelo, predivno lice i sjajnu kosu ako gledate u pod dok ste u krugu prijatelja ili se nikada ne osmijehnete, tada zaista nikome nećete biti lijepi.

Podignite glavu visoko i nasmiješite se svakome koga ugledate. Za ovo će trebati malo navikavanja, ali znam ja da to možete. Zapamtite – samo vi odlučujete kako ćete se osjećati. Ako se osjećate dobro, izgledat ćete odlično.

Danas ćemo pripremiti neke odlične tretmane ljepote zbog kojih ćete se osjećati predivno i iznijeti svoju unutrašnju ljepotu.

Započnimo sa kosom. Tijekom zime vjerojatno se pustili kosu da raste da bi vas mogla grijati. Novi i zabavni stil kose je odličan pokušaj za početak novih toplijih dana.

Prvo, razmislite o odličnoj novoj frizuri. Pronađite novi stil koji biste mogli isprobati i to tako da prolistate sve časopise dok ne pronađete onu frizuru koja vam se zaista sviđa.

Slijedeće, provjera boje. Je li vam kosa ovješena i loše izgleda zbog neprestanog boravka u toplom zatvorenom prostoru? Jeste li spremni za promjenu boje ili samo nove pramenove? Možda vam je kosa počela sijediti, pa te sjedine samo želite sakriti. Što god izabrali kao novi stil svoje kose, učlinite to sada.

Zatim ugodite sebi i pođite u obližnji salon ljepote gdje će vam ošišati i obojiti kosu. Ako više volite "uradi sam" tehniku, kupite boju za bojanje kose kod kuće.
Slijedeće je njegovanje kose. Ako vam je kosa isušena zbog hladnog vremena morate joj pomoći. Isprobajte ove odlične regeneratore prema svome tipu kose.

Domaći tretman za rješavanje suhih i ispucalih vrhova

Jesu li vam rascvali vrhovi postali problem?

Iskušajte ovaj kućni tretman sa vrućim uljem koji dubinski regenerira kosu.

Tretman sa vrućim uljem •
1/2 šalice maslinovog ulja
1/2 šalice prokuhane vode
Ulje iz 4 kapsule vitamina E. (Jednostavno u kapsuli napravite rupicu iglom, pa iscijedite sadržaj)

Stavite maslinovo ulje, ulje vitamina E. i prokuhanu vodu u veću staklenu posudu sa poklopcem. Omotajte ručnik oko posude da bi spriječili opekotine. Tresite posudu temeljito dok se ulje sasvim rastopi. Tada temeljito umasirajte u kosu, pazeći pri tome da ne opečete vlasište. Omotajte plastičnu vrećicu preko kose i zatim omotajte zagrijani ručnik (najbolje grijanje je tako da ga umočite u vruću vodu, pa zatim iscijedite). Ostavite tu mješavinu na kosi oko 30 minuta ili preko cijele noći ako je kosa prilično oštećena, a zatim ju operite šamponom na standardni način.

Tretman za masnu kosu
1/4 šalice gela Aloe Vera
1/2 šalice šampona
1/4 šalice sode bikarbone
1/4 šalice octa

Pomiješajte sve sastojke i stavite ih u čvrsto zatvorenu staklenu posudu

Regenerator za kosu sa majonezom – normalna do suha
Za obnavljanje kose, šamponirajte ju sa kućnim pripravkom šampona ili šamponom iz trgovine zravim namirnicama. Isperite i posušite ručnikom. Nanesite na kosu majonezu. Umasirajte. Ostavite tako 10-15 minuta, opet blago šamponirajte i isperite mješavinom jabučnog octa i tople vode.

Dalje, pripremit ćemo tretman za lice. Iskušajte ove predivne proizvode za čišćenje lica i maske prema tipovima kože koje će vam vratiti boju u obraze.

Čistač kože – za sve tipove
Losion za čišćenje sa medom i ružinom vodicom
1/4 šalice meda
1 žlica pčelinjeg polena i 1/4 šalice ružine vodice
2 žličice tekućeg sapuna

Spojite sve sastojke miješanjem u čvrsto zatvorenoj bočici. Temeljito protresite da se sve stopi. Količina je za oko 1/2 šalice.

Maska za učvršćivanje lica – normalna do suha koža
Izlupajte
1 žlicu meda
1 bjelanjak
1 žličica glicerina (dostupno u trgovačkim centrima i kozmetičkim radnjama) i dovoljno brašna za formiranje kreme (prosječno 1/4 šalice).

Namažite na lice i vrat. Ostavite 10 minuta. Isperite toplom vodom.

Maska za lice sa pivskim kvascem za suhu kožu
1/4 šalice kvasca u prahu
1 žlica vode
1 žlica ulja pšeničnog kvasca
1 žumanjak

Pomiješajte prašak kvasca i vodu u jednoliku kremu. Umiješajte ulje i žumanjak sve dok opet postane jednoliko. Nježno namažite na lice pokretima prema gore i prema van. Ostavite da odstoji na koži 5 minuta i temeljito isperite. Nanesite omiljenu hidratantnu kremu.

Maska za masnu kožu sa zobenom kašom i medom – odlična je.
Pomiješajte med i zobenu kašu u kremu i namažite na lice, pa ostavite 15 minuta. Zobena kaša će upiti suvišno ulje sa kože.

Kad sunce počne sjati, poželjet ćete da su vam zubi što bjeliji. Iskušajte ovaj recept

Pasta za zube sa sodom bikarbonom
Posvijetlite svoj osmijeh sa ovom jednostavnom pastom. Ništa nije važno za ljepotu kao predivan bijeli niz zuba.
1 žličica sode bikarbone
1/4 hidrogen peroksida
1 kap ulja peperminta

Pomiješajte sve sastojke u čvrstu kremu, umačite četkicu i četkajte zube na standardni način.

U slijedećem članku dolaze recepti za kompletne tretmane za njegu tijela i za uklanjanje dlačica. Potrudite se isprobati ih.