21 rujna 2010

Recepti za njegu stopala



Najbolja esencijalna ulja za masažu stopala: lavanda, ružmarin, geranija. Uzmite 5 kapi esencijalnog/mirisnog ulja sa 10 žličica osnovnog ulja kao što je nevenovo. Spijite sastojke i spremite u tamnoj bočici na hladnom mjestu. Koristite pio potrebi.

Za prilično hrapave i ispucane pete

Ja živim na svojim stopalima 10 sati dnevno. U jednom trenutku, moje su pete postale tako ispucale da su grebale tepih, a nikakva hidratacija nije pomogla. Ako ste i vi pokušali SVE da zaliječite hrapave, bolno ispucale pete i ništa nije djelovalo, potražite CALLEX mast.

Možete ju kupiti na internetu – nisam ju pronašla u nijednoj trgovini, i da, pomalo jest skupa sa 25.00 dolara za manje od 1 dcl! Ali ona sadrži enzim endoproteasin, nešto što zaista "jede" hrapavu površinu. Navečer natopite stopala, obradite ih rašpicom, tada namažite tom masnom kremom, navucite meke pamučne čarape i pođite na spavanje. Ujutro se istuširajte i lagano hidratizirajte stopala. Činite ovako svakog dana dok ne primijetite rezultate – za oko tjedan dana – i VIDJET ĆETE rezultate. Kada je većina oštećenja zacijelila, nastavite redovito hidratizirati stopala i problem se ne bi smio ponovo pojaviti. Ipak, mene je upozorio prijatelj dermatolog da ne uklanjam 'tvrdu kožu" u potpunosti, jer manji dio je potreban za zaštitu pete, pa budite pažljivi.

Možda će ovo i vama biti od pomoći kao meni! Sretno liječenje!
Meka i prelijepa stopala

Zar ne, ljudi vole lijepa i meka stopala? Evo načina.

Natrljajte dječji losion na stopala, onda ih masirajte sa jedne na drugu stranu i posebno oko prstiju. Učinite sve što možete za masažu, a za najbolje rezultate svako stopalo masirajte najmanje 3 minute.

Umirujući losion za stopala

Sastojci:
• 1 žlica bademovog ulja
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 žličica ulja od pšeničnih klica
• 12 kapi eukaliptusovog esencijalnog/mirisnog ulja

Upute:
Spojite sve sastojke u tamnoj bočici, protresite ekstremno jako. Za upotrebu temeljito natrljajte na stopala i pete. Spremite na hladno suho mjesto.

Limunska mekoća

Što vam je potrebno:
• papirni ručnici
• limunov sok

Pomiješajte (u dubokoj zdjeli) jednake količine vode i limunovog soka. Tada lagano natopite papirni ručnik tom tekućinom i omotajte stopalo. Omekšava, uklanja neugodne mirise i zaglađuje.

Piling od jagode

Pomiješajte 8 jagoda sa 2 žlice maslinova ulja (ili nevenovog) i 1 žličicom soli.
Druge varijante: dodajte 1/2 žličice sitno sjeckanih badema. Napravite gustu pastu od sastojaka, ali nemojte pretjerati, jer bi tekućina iz jagoda mogla učiniti smjesu pretekućom. Umasirajte na stopala, isperite i temeljito posušite.