06 rujna 2010

Kompletna promjena od glave do pete dio 3



Jeste li nabacili nekoliko kilograma viška dok ste tijekom zime bili pretežno u zatvorenom prostoru? Danas ćemo poraditina tome da ih se riješimo i ponovo toniziramo.

Vrijeme za vježbanje? Iziđite i prošećite. Počnite sa 10 minuta tijekom prvog tjedna, pa 15 minuta u slijedećem tjednu i dodajte po 5 minuta svakoga tjedna dok ne dođete do 45 minuta dnevno. Osjećat ćete se odlično, moći ćete izići i uživati u proljetnim pupoljcima i cvjetovima posvuda oko vas. Ovo će vam podići duh i učiniti vas sretnijima tijekom dana. Potrudite se najprije učiniti vježbe istezanja.

Vježbe disanja odlična su priprema prije odlaska u šetnju.

Počnite sa standardnim uspravnim držanjem, pa krenite korak naprijed prema proširenom položaju.

Savijte koljeno prednje noge i spustite tijelo sve dok vam stražnje koljeno ne dotakne tlo.

Potrudite se da dok spuštate tijelo prednje koljeno ostane u liniji sa skočnim zglobom. Ako vam koljeno krene ispred skočnog zgloba morat ćete proširiti korak (krenuti još naprijed).

Sada ispravite prednje koljeno, podižući tijelo. Nemojte se odgurivati stražnjom nogom; pustite da sav posao obavljaju kvadricepsi (prednji mišići bedara) na prednjoj nozi.

Napravite 8 ponavljanja ove vježbe sa svakom nogom, zatim se vratite u početnu poziciju, iskoračite drugom nogom i opet sve ponovite.

Trebate skinuti nekoliko kilograma koje se nabacili tijekom zime? Pokušajte sa umatanjem tijela. Možete nabaviti besplatne recepte za umatanje tijela na http://www.herbalhealthsecrets.com/recipes.html

Zamijenite jedan obrok tijekom dana odličnim hranjivim napitkom

Proljetni mliječni napitak sa marelicom (247 kalorija)

2 žlice proteinskom praška okusa vanilije
115 ml čistog soka marelice
115 ml soka naranče
2 svježe marelice
1 žlica ribane korice naranče
4-6 kockica leda (po želji)

Sve sastojke stavite u blender i miješajte dok postane glatka mjesa. Brzo popijte. Istrljajte ruke i rašpicom uredite nokte. Štapićem pomaknite kožice noktiju prema unazad i nanesite kremu za ruke – recept slijedi.

Krema za ruke sa pčelinjim voskom, kokosom i bademom

1/4 šalice pčelinjeg voska
1/2 šalice bademovog ulja
1/2 šalice kokosovog ulja
1/4 šalice ružine vodice

Otopite pčelinji vosak i kokosovo ulje u dvostrukoj posudi. Dodajte ostale sastojke i miješajte dok nastane jedolika masa, nekoliko minuta. Prebacite u posudu dok je još vruće i ostavite da se ohladi, pa će se stisnuti. Ima za oko 1 1/2 šalicu.

Vrijeme je za nošenje sandala! Oh, ne,kako vam to stopala izgledaju nakon što ste cijeme zime nosili zatvorene cipele. Uredite te nokte i pilingom istrljajte stopala. Zato isprobajte ovaj odličan piling za stopala.

Piling za stopala

1 šalica šećera
2 žlice bademovog ulja
1/2 šalice petrolejskog gela

Utrljajte na stopala, koljena i laktove, ostavite 10-15 minuta i zatim isperite.

Savjeti za sunčanje

Predivan ten dat će vam zdrav i svjež izgled, ali potrudite se da do njega dođete na pravi način. Zaštitite kožu od štetnih sunčevih zraka.

Ispod ćete pronaći savjete za sunčanje bez sunca, prvu pomoć kod opeklina na suncu i pravilnu primjenu zaštitnog faktora koji će vam štititi kožu dok sakupljate onu predivnu boju.

Savjeti za sunčanje bez sunca

Iskušajte proizvode za umjetno sunčanje sa laganim do srednjim prekrivanjem, ako ste svjetlije puti, ili jačim prekrivanjem, ako imateprirodno tamniju put.
Prije nanošenja takvih proizvoda, očistite kožu pilingom uz pomoć meke lufe ili krpice, što će vam podariti dugotrajniju jednoliku boju, pa ostavite da se osuši. Svako suho mjesto upit će više obojenog sredstva za samotamnjenje, pa vam ten neće izgledati ujednačeno. Kada ga nanosite na lice, izbjegavajte područja oko očiju.
Koristite štedljivo oko koljena, članaka i laktova, jer se na tim mjestima može razviti tamnija boja. Nanesite tanak jednolik sloj na cijelo tijelo. Koristite ili okomite ili vodoravne poteze ili kružnim pokretima razmažite boju.

Koristite spužvastu zračnu četku sa bojom, koju možete nabaviti u bilo kojoj trgovini kozmetičkim proizvodima, za nanošenje proizvoda za samotamnjenje na leđa. Potražite onu veličine 10 do 15 cm u promjeru. Isperite ju prije upotrebe i ostavite da se osuši na zraku.

Kada koristite proizvode u spreju, prskajte i mažite brzo i temeljito dio po dio tijela. Nemojte pretjerati. Nanesite manju količinu proizvoda za samotamnjenje na područja sa suhom kožom kao što su laktovi, dlanovi i koljena. Odmah nakon nanošenja, ruke operite sapunom i toplom vodom.

Za tamnjenje ruku koristite make-up spužvicu i ravne jednolike poteze za nanošenje boje. Korištenje proizvoda za samotamnjenje na rukama i stopalima – ako želite koristiti te proizvode na rukama i stopalima, uzmite spužvicu kojom nanosite tekući puder, da biste boju na jednostavniji način razmazali oko prstiju i pete. Ako uzmete više vremena i pažljivosti, dobit ćete vrlo prirodan izgled.

Izbjegavajte kontakt boje za samotamnjenje sa odjećom, tkaninama, namještajem i tepisima.

Sačekajteoko sat vremena sa nanošenjem bilo kakvih make-up proizvoda, te također sa kupanjem i plivanjem.

Ponovo nanosite boju kad je to potrebno radi održavanja jednolikog tena ili pojačavanja boje.