14 rujna 2010

Savjeti za ljepotu sa sodom bikarbonom



Soda bikarbona je mnogostrana i prirodna supstanca nastala iz natrijevog karbonata, praha sode, ili natrijevog bikarbonata. Poznata je činjenica da soda bikarbona ima brojne upotrebe koje uključuju pečenje, dezodoriranje, svakodnevno čišćenje, i najbolje od svega, ljepotu.

Mnogi proizvodi za ljepotu kreiraju se u udobnosti vlastitog doma koristeći jeftinu kutiju sode bikarbone i nekoliko drugih sastojaka. Ovdje je 10 proizvoda za ljepotu koje možete jednostavno pripremiti sa sodom bikarbonom.

1. Opuštajuća kupka: za kreiranje opuštajuće kupke, dodajte ½ šalice sode bikarbone u vodu za kupanje. Zbog toga će se vaša koža osjećati osvježeno i glatko.

2. Njega stopala: Da biste ugodili svojim stopalima, pomiješajte 3 žlice sode bikarbone u posudi punoj tople vode. Umočite stopala na željenu količinu vremena. Zatim, napravite pastu od sode bikarbone i vode i nježno njome trljajte stopala. Stopala će vam biti zahvalna zbog ovoga!

3. Očistite četke i češljeve: Za čišćenje četki i češljeva uklanjanjem prirodno sakupljenih nečistoća i ostataka proizvoda za kosu, natopite ih u otopini 1 žličice sode bikarbone u manjoj posudi punoj tople vode. Temeljito ih isperite i posušite na zraku prije ponovne upotrebe.

4. Piling za kožu: Za kreiranje nježnog pilinga za kožu, napravite pastu od 3 dijela sode bikarbone na 1 dio vode. Nježno trljajte mješavinu kružnim pokretima na licu ili tijelu. Sodu isperite toplom vodom.

5. Njega kose: Za prelijepu i sjajnu kosu, mnogo podatniju, pospite manju količinu sode bikarbone na dlan ruke i pomiješajte ju sa omiljenim šamponom. Operite kosu šamponom na standardni način i temeljito isperite. Mješavina sode i šampona će ukloniti sve nečistoće, zbog čega će kosa biti puno čišća.

6. Bijeliji zubi: Za bijelije zube, četkajte ih sa sodom bikarbonom. Usta isperite toplom vodom nakon završenog četkanja.

7. Ulje za kupanje sa sodom (za 1 kupku): Za kreiranje umirujućeg ulja za kupanje, trebaju vam 4 žlice sode bikarbone, 240 ml meda, 450 ml mlijeka, 16 žlica morske soli, i 120 ml dječjeg ulja. U velikoj zdjeli, pomiješajte sodu, med, mlijeko i sol; sve temeljito promiješajte. Prelijte mješavinu u kadu punu tople vode i dodajte dječje ulje. Rukama promiješajte mješavinu u vodi i polagano uđite u kupku.

8. Tvrda koža: Za zaglađivanje grube kože na laktovima, koljenima, te drugim područjima, napravite pastu od sode bikarbone i vode i utrljajte ju u kožu. Isperite sa toplom vodom.

9. Njega noktiju: Za omekšavanje kožica na noktima i čišćenje noktiju, nanesite malo sode bikarbone na četkicu za nokte. Zatim trljajte nokte i kožice dok ne postignete željeni efekt.

10. Suhi šampon: Žurite se i nemate vremena oprati kosu? Pomiješajte 1 dio sode bikarbone, 1 dio dječjeg pudera, i 3 kapi esencijalnog ulja. Nanesite mješavinu na korijen kose, uključujući šiške, i temeljito pročešljajte. Ova će mješavina upiti sva suvišna ulja i osvježiti vam kosu.

Nabavite si kutiju sode bikarbone i počnite već danas kreirati vlastite proizvode za ljepotu iz spa centra!