28 rujna 2010

Ljepota uz malo novca



Lijepo uređena djevojka uvijek privlači poglede, bilo u uredu, na zabavi ili na ulici. Ona ne mora biti toliko predivna ili odjevena u dizajnersku odjeću da bi izgledala savršeno.

Žena sa stilom u mogućnosti je sjajiti svojom osobnošću zbog načina na koji se odijeva i boja koje nosi. I najbolje od svega, ona sve to postiže uz razumnu potrošnju novca.

Ovdje je nekoliko savjeta stvarnih zvijezda, a sve su kućanice po vlastitom izboru. Njihovi savjeti i ideje o lijepoj uređenosti mogli bi biti odlična pomoć onima koji se pitaju koliko košta dobar izgled.

Ljepota, kažu one, leži u očima onih koji nas gledaju. Ipak, morat ćete poraditi na tom divnom izgledu da biste ostale prelijepe zauvijek. Ovdje smo sakupili nekoliko savjeta za ljepotu koji, u to smo sigurni, će vam pomoći da postignete glatku i sjajnu kožu i kosu, te da izgledate mladoliko i predivno zauvijek.

Prirodna lječila, kućni pripravci i kućna sredstva

1. Pripremite losion od 2 žličice limunovog soka, 1 žličice glicerina, 3 žličice ružine vodice. Sve sastojke pomiješajte i nanesite losion na cijelo tijelo, pa ostavite 15 do 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

2. Napravite pastu od 1 žličice limunovog soka, šalice jogurta i 1 žličice narančinog soka. Nanesite to na lice i vrat i ostavite 15 do 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

3. Maska za suhu kožu. Poznato je da čini čuda. Izlupajte 1 jaje dok postane pjenasto, pa dodajte 1 žličicu meda, 1 žličicu glicerina, 1 žličicu mineralnog ulja. Nanesite masku na lice i druga suha područja na tijelu. Ostavite tako 15 do 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

4. Proteinska maska za lice. natopite 1 žličicu mrvica crnog kruha i 4 badema u mlakoj vodi preko noći. Ujutro to sve sameljite i tada namažite na lice. Isperite nakon pola sata.

5. Maska za lice. Pomiješajte 2 žličice riže u prahu sa 4 žličice vode i 1 žličicom meda. Namažite ovu masku na lice i zatim isperite nakon pola sata mlakom vodom.

Prirodni domaći proizvodi za ljepotu kose

Mnoge mlade dame bore se sa kosom. Ipak, postoji dobra vijest – neki recepti za ljepotu mogu vam pomoći pomladiti kosu i vratiti joj sjaj, zbog čega kosa ostaje i meka i blistava.

U slučaju da revodito plivate u vodi punoj klora, jednaku štetu primijetit ćete i na koži i na odjeći za kupanje, kao i na kosi.

1. Pomiješajte 1 žlicu meda sa malo ulja koje vam je pri ruci. Tu mješavinu jednoliko razmažite po cijeloj kosi. Nakon nekog vremena isperite ju temeljito sa toplom vodom.

2. Premažite kosu majonezom. Kad to učinite pokrijte kosu plastičnom vrećicom i ostavite tako 10 do 15 minuta, zatim isperite toplom vodom.

3. Namažite maslinovo ulje na kosu, pa pokrijte plastičnom kapom za tuširanje i ostavite oko 20 minuta. Za dodatnu regeneraciju dok čekatepriuštite si topli tuš; topla para će ulju pomoći da prodre dublje u kosu.

4. Izlupajte 1 jaje, dodajte 3 žlice vode i mješavinu zatim namažite na vlasište i kosu. Nakon desetak minuta isperite mlakom vodom.

5. Pomiješajte 1/2 šalice meda i 3 žlice maslinova ulja. Koristite po manju količinu dok sve temeljito ne umasirate u kosu. Prekrijte kosu kapom za tuširanje; ostavite tako 30 minuta. Dobro našamponirajte i isperite.

6. Izlupajte 1 bjelanjak do pjene, zatim dodajte 6 žlica jogurta i mješavinu namažite na kosu u manjim porcijama. Ostavite tako oko 15 minuta i zatim isperite.

7. Pomiješajte 2 cijela jaja sa 4 žlice maslinova ulja. Namažite to na kosu, omotajte glavu plastičnom folijom, ostavite oko 10 minuta, i zatim dobro isperite.
Ovo se odnosi na sve recepte opisane iznad: kada završite sa čekanjem da prirodni sastojci odrade svoju magiju operite i stilizirajte kosu kao inače.

Stiliziranje kose

Možda niste u mogućnosti posjetiti ekskluzivni salon za ljepotu. Zato možete iskoristiti prednost ovih savjeta za stiliziranje.

1. Za kreiranje mekih valova, fenom sasvim posušite kosu. Poprskajte mineralnu vodu po kosi i ostavite da se osuši na zraku. Divite se valovitoj kosi koju ste tako dobili.

2. Evo brzog savjeta za valove. Podijelite kosu na dvije strane i pramenove koji vam uokviruju lice lagano nakvasite i povežite gumicom. Nekoliko minuta kasnije posušite ih fenom i ostavite da se kosa ohladi prije skidanja gumice. Pogledajte rezultat – kosa će vam biti rtavna pri korijenu, a valovita pri dnu.

3. Evo još jednog brzog savjeta za valove. Podijelite kosu na pramenove od 2 cm debljine, omotajte ih viklerima i spojite ukosnicama. Navucite kapu za tuširanje i pođite se otuširati; para ćeprodrijeti u kosu dok se tuširate. Nakon tuširanja skinite kapu. Uklonite ukosnice i viklere sa kose i protresite svoju lagano valovitu kosu.

4. Evo savjeta za elegantan izgled. Pri korijenu kosu lagano zagladite i zatim ju povežite u francusku punđu. To će joj dati punoću.

5. Evo još jednog savjeta za elegantan izgled. nakapajte nekoliko kapi seruma za sjaj kose prije povezivanja kose, pa ćete imati sježe ispolirani sjaj.