05 rujna 2010

Kompletna promjena od glave do pete dio 2



Danas ćemo napraviti kompletni tretman tijela. Započnimo sa Pilingom cijelog tijela, zatim Uklanjanje dlaka, a završit ćemo sa Luksuznim tretmanom uljem za kupanje.

Je li vaša koža bila zanemarena tijekom zime, pa sada pati i jauče za hidratacijom? Danas ćemo napraviti cjelokupni tretman tijela koji će vam pomoći da ponovo dođete do one podatne i meke kože koju volite.

Piling za cijelo tijelo

Krema za piling od zobene kaše i meda
1/2 šalice neskuhane zobene kaše
1 žlica meda
1 žlica jabučnog octa
1 žličica mljevenih badema – samo za čvrstu mladenačku kožu.

Stavite bademe i zobenu kašu u rezač hrane i miješajte dok nastane sitni prah. Zatim to pomiješajte sa ostalim sastojcima u većoj zdjeli. Za upotrebu: parite lice nad zdjelom prokuhane vode 1 minutu (možete i staviti krpicu namoćenu u toplu vodu – efekt je jednak). Nanesite mješavinu na lice oprezno izbjegavajući osjetljivo područje oko očiju. Ostavite na koži da se sasvim osuši. Ako vam je koža mladenačka i čvrsta, možete mješavinu nježno trljati po licu mekom krpicom za umivanje ili ručnikom. Oslonite se na umivaonik i trljajte lice čvrstim, ali nježnim pokretima uz pomoć krpice. Isperite toplom vodom, posušite tapkanjem i nanesite omiljenu hidratantnu kremu.

Sada osmotrimo uklanjanje dlaka. Je li ona hrpa dlaka na nogama izrasla gušće nego što su u vašeg supruga? Rastu li vam dlake na licu? Osjećate li se kao ovca kojoj raste nova vuna nakon šišanja? Hitno je riješiti se tog osjećaja.

Ovdje je odličan vosak za uklanjanje neželjenih dlaka koji možete pripremiti kod kuće za nekoliko minuta i imati glatku kožu tijekom 3-4 tjedna.

Šećerna krema za uklanjanje dlaka.
Želite glatke noge koje će to ostati i do mjesec dana? Iskušajte ovaj recept za uklanjanje dlaka i uštedite na svim onim tretmanima koji bi vas koištali malo bogatstvo. Za ovaj recept ćete potrošiti možda najviše 10 kuna. Isprobajte i odlučite koliko je djelotvoran.

Sok iz 1/2 limuna ili limete.
1 šalica šećera
1/4 šalice meda

Pomiješajte sve sastojke i stavite u mikrovalnu da se kuha uz povremeno miješanje dok zakuha – za oko 2 minute, tada promiješajte i opet ostavite u mikrovalnoj oko 20-30 sekundi. Ostavite da se ohladi na toplinu koju vaša koža može podnijeti, pa tada namažite TANAK sloj na dio koji želite očistiti od dlaka. Pobrinite se da vam je taj dio kože očišćen, pa masnoće sa kože neće spriječiti šećernu kremu da se zalijepi oko dlaka. Pospite tretirano područje kukuruznim brašnom, pa tada upotrijebite nožić koji nema oštricu ili platičnu žličicu za nanošenje maske na lice. Stavite komad pamučne krpe kao što je stara majica ili stara plahta.
Protrljajte traku kreme u smjeru suprotnom od rasta dlaka nekoliko puta prije nego što naglo povućete traku šećerne kreme sa noge. Ovo je vještina koja zahtijeva vježbanje, ali što više to činite postat će vam jednostavnije. Koja je razlika između šećerne kreme i običnog voska za uklanjanje dlaka? Vosak se zalijepi i za kožu i za dlaku, a šećerna krema se lijepi samo za dlaku – time je manje neugode i boli prilikom skidanja.

Vosak se nanosi vruć ili hladan (u ranije pripremljenim trakama) na kožu. Šećerna pasta koristi se na sobnoj temperaturi ili ugodno zagrijana. Vosak često sadrži kemikalije koje mogu oštetiti kožu ako se koriste prečesto. Šećerna krema je sasvim prirodna i nježna na koži. Vosak može biti teško očistiti zbog petrolejske baze. Šećernu je kremu lako očistiti toplom vodom.

Sada temeljito isperite noge i lijepo se otuširajte sa slijedećim receptom za omekšavanje kože i vraćanje hidratacije.

Luksuzni tretman sa uljem za kupanje

Od ovog recepta načint ćete oko 1 3/4 šalice ulja za kupanje.
10 kapsula vitamina E (piknite ih iglom i iscijedite sadržaj)
1/2 šalice Ulja slatkog badema
1/4 šalice Ricinusovog ulja
1 šalica Suncokretovog ulja
30-50 kapi mirisnog ulja ovisno o određenoj upotrebi, možete koristiti manje ili više.

Pomiješajte ulja sa mirisima. Stavite ulja u staklenu posudu koju možete čvrsto zatvoriti, pa tijekom tjedan dana svakodnevno čvrsto protresite. Otvorite staklenku nakon svakog trešenja, pa ako je potrebno prilagodite jačinu mirisa. Prelijte u ukrasnu bočicu i koristite po potrebi.

Jednom kada završite sa kupanjem ne zaboravite se namazati omiljenim losionom na osušenoj koži, što će vam podariti osjećaj predivne meke kože.

U slijedećem nastavku poradit ćemo na njezi ruku, stopala, učvršćivanju tijela i sunčanju koje će nam dati onaj odličan proljetni sjaj.

Cjelokupnu seriju od 3 članka možete pogledati i ovdje. http://www.1001beautytips.com/1001beautytipsnews39.html