29 rujna 2010

Kućna sredstva



Je li vas ikada ubola pčela? Pokušajte na to mjesto utrljati smrvljeni aspirin. Imali ste žvaku u kosi? Natopite taj dio kose Coca-colom i nježno ćete ukloniti žvaku. Iako nisu zamjena za liječničko promatranje, a uvijek treba potražiti liječnika kad smatrate da vam je potreban, molim vas shvatite ova kućna sredstva kao zrnce razuma. Evo ih, pa uživajte

AKNE, MITESERI I PRIŠTIĆI:
Natapkajte manju količinu paste za zube (paste, ne gela) na prištić prije spavanja; to će isušiti prištić. nanesite svježi limunov sok na oštećeno područje tijekom noći. Slijedećeg jutra isperite toplom vodom. Za akne za koje se čini da ne reagiraju ni na jedan tretman, kuhajte 2-3 žličice sušenog lišća bosiljka u 1 šalici kipuće vode oko 10-20 minuta, ohladite i naneiste na oštećeno područje vatenom kuglicom. I češnjak se uspješno koristio kao tretman za akne. Prištići nestaju bez ožiljaka ako utrljate svježi češnjak nekoliko puta dnevno.

INFEKCIJA MOKRAĆNOG MJEHURA
Uzmite vrećicu svježih ili smrznutih brusnica i prokuhajte ih u vodi (raspast će se). Ohladite i popijte. Nemojte dodavati šećer! Ovo je sredstvo korisno za osobe sa poremećajem rada bubrega.

TAMNI KOLUTOVI OKO OČIJU
Napravite pastu od 1 žličice soka rajčice, 1/2 žličice limunovog soka, prstohvata kurkume (vrsta đumbira), i 1 žličice brašna. Nanesite na područje oko očiju. Ostavite 10 minuta i zatim isperite.

ENERGIZATOR
Lagano prokuhajte 1 šalicu meda sa 3 šalice vode. Dopustite da količina od 1 šalice vode ispari. Ocijedite površinski sloj, a preostalu tekućinu prelijte u tamnu bocu ili lonac. postavite ručnik preko lonca da zaštitite tekućinu od nečistoća. Ostavite na hladnom mjestu. Možete dodati cimet, klinčić, ili sok 2 limuna po želji. Uzmite sok od limuna i grejpa u jednakoj količini kao i ovu tekućinu i popijte radi ublažavanja stresa i umora nakon radnog dana.

ŽVAKAĆA GUMA U KOSI
Natopite taj dio kose Coca-colom i trebalo bi se jednostavno skinuti.

UGRIZI KOMARACA
Nanesite sok limete otopljen u vodi na ugriz uz pomoć vatene kuglice. Za smanjenje boli i otekline na ugriz nanesite nešto od slijedećeg: gel aloe vera, ulje češnjaka, soda bikarbona i voda, ocat, med, biljni čaj, aspirin.

MAMURLUK
Pojedite krekere sa medom. Med je odličan izvor fruktoze i bit će pomoć u uklanjanju ostataka alkohola iz organizma. Aspirin uzmite zbog glavobolje ili grickajte malo vrbinog lišća, koje sadrži supstancu koja se koristi u aspirinu i pomaže kod glavobolje. Možete to nabaviti u trgovinama zdravom hranom ako ne želute uzimati obični aspirin. Popijte puno vode, to će vam pomoći isprati alkohol, jer previše alkohola ostavlja tijelo dehidriranim, pa ćete svakako trebati vodu.

ŽGARAVICA
Nikako nemojte leći na leđa. Žgaravicu uzrokuje kiselina iz želuca koja se penje prema grlu. Pokušajte pojesti zdjelicu pudinga od riže pripremljenog sa mlijekom, to bi trebalo upiti kiselinu. Kava i čokolada mogu još samo pojačati žgaravicu, pa ih izbjegavajte ako možete. Ako vam je žgaravica redovito problem, trebali biste razmisliti o posjetu liječniku.

BRADAVICE
Utrljajte tekući vitamin A na bradavicu svakog dana i ona će s vremenom nestati, ali ipak je to dugotrajan proces. Uzmite ricinusovo ulje i namažite ga na bradavicu i tada to mjesto čvrsto omotajte zavojem. Ponavljajte ovo 2 puta na dan.

LOŠ ZADAH
Pojedite malo peršina. Ta je biljka bogata klorofilom, što je sastojak zelenih biljaka koji ubija bakterije koje uzrokuju loš zadah.

ISPUCALE USNE
Pokušajte koristiti ricinusovo ulje. Nosite uz sebemanju bočicu i natrljate to ulje na usne nekoliko puta tijekom dana. Popularni balzami za usne možda sadrže petrolej i alkohol, a oboje može isušiti kožu na usnama.
Siguran sam da je ovo samo vrh ledenog brijega, ali ovo su savjeti koje ja poznajem. Ova kućna sredstva ni u kojem slučaju nosi zamjena za liječnički savjet, pa ako mislite da vam je potreban liječnik, pođite k njemu.