31 svibnja 2010

Domaće sredstvo protiv bora


napisala Alex Fir

Da li znate da možete smanjiti bore uz pomoć nekih odličnih sredstava iz kućne radinosti? Za neke od njih recepti su stari stotinama godina.
Iako ne postoji nijedan stvarni način za uklanjanje svih bora koje imate, većina ovih sredstava može pružiti široki spektar koristi koji će vam pomoći da zaustavite bore kod pogoršavanja i zadržite ih da ne postanu grozno vidljive.
Evo 5 odličnih načina za rješavanje bora kroz upotrebu domaćih sredstava. Sigurni su, osim ako ste alergični na neke sastojke.
1. Masirajte se. Kada imate dobru masažu, vaše tijelo se osjeća bolje, ali i izgleda bolje. Masaža zaista povećava protok krvi kroz tijelo, pomaže pročistiti i obnoviti stanice puno brže i uspješnije. Kao dodatak, mišići su opušteniji, pa pomažu opustiti i bore.
2. Napravite otopinu od praška kurkume i vode (u jednakim omjerima) i nanesite na bore. Nanosite tu otopinu svakoga dana na svoje bore, da biste uočili najbolje rezultate.
3. Još jedno odlično sredstvo protiv bora je zeleno grožđe bez koštica. Iscijedite ga i sok nanesite na lice. Ostavite da djeluje oko 20 minuta, pa isperite.
4. Koristite sok nezrelog ananasa i svakodnevno nanosite na lice. Ostavite tako najmanje 10 minuta. To će pomoći i pri rješavanju sitnih pukotina na koži koje možda imate.
5. Protiv bora, možete koristiti i koru ananasa koju ćete prisloniti na lice. Držite ju na koži najmanje 10 minuta i zatim isperite toplom vodom. To će pomoći pri uklanjanju nekih sitnih linija koje bi s vremenom postajale sve veće.

Alex Fir pruža dokazane savjete o tome kako steći prelijepu, sjajnu kožu. Pronađite još više o tome kako ostati bez bora ovdje: Wrinkle Reduction