10 svibnja 2010

Jednostavni načini za prelijepu sjajnu kožu bez mana


napisao Michael Douglas

Kako održati kožu da izgleda najbolje moguće? Ovdje sam sastavio ovih 5 jednostavnih koraka za postizanje i održavanje tog zdravog sjaja.
Ne preskačite jutarnje osnove
Biste li ostavili kuću bez boje? Vaše tijelo ne bi regagiralo baš pozitivno. Ali isto točinite svome licu ako odlazite iz kuće bez čišćenja, toniziranja, hidratiziranja i zaštite kože svakog jutra. Pratite ove korake točno ovim redom i ne izbjegavajte nijedan od njih. Svaki od njih je učinkovit samo ako se koristi u sklopusa ostalima.
Zaštita je najvažnija od svih. Ne odlazite iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom protiv sunca. To pomaže usporiti proces starenja. Zar to nije velika stimulacija?
Držite se noćne rutine
Niste li primijetili kako vam koža grozno izgleda nakon loše noći? To je zato što se koža obnavlja dok spavamo. Vašem tijelu treba i vremena i energije za popravak oštećenih stanica dok se odmara i ne troši energiju na zaštitu kože protiv sunca, zagađenja i slično. Također ne zaboravite očistiti, zatim hidratizirati, koristeći noćnu kremu.
Tretirajte specifične probleme
Ne pokušavajte sakriti probleme, jer postoji način da ih izliječite.
Za akne, tretman uključuje čistače sa glikolnom kiselinom, isto takve kreme i maske, a to sve pomaže uklanjanju prištića i mitesera.
Dugotrajna upotreba retinola također je poznata po uništavanju akni. Ideja je održavanje kože i pota što čišćima bez isušivanja kože.
Za suhu, ljuskavu kožu koristite blagi čistač. Operite lice samo kada je neophodno, jer voda isušuje, pa koristite masne hidratantne kreme. Blagi piling jednom tjedno je dobra ideja. Za masnu kožu, odaberite vrstu proizvoda koji ne sadrže masnoće, jer čak i koža sklona aknama treba hidrataciju.
Očistite svoju unutrašnjost
Vaša je majka bila u pravu, trebate jesti zdravu uravnoteženu prehranu da bi koži pružili sve nutrijente koji su joj potrebni za najbolji izgled. Jedite puno sirovog povrća, pijte 8-10 čaša vode dnevno za hidratizaciju kože puno prije svakodnevne kozmetičke rutine.
Zaustavite sat
Svi smo svjesni da izbjegavanje sunca jest najsigurniji način za spriječavanje oštećenja kože u budućnosti kao što su tanke linije, gubitak elasticiteta i promjena boje. Ali pitanje je: može li se poništiti šteta koja je već učinjena?
Vjeruje se da antioksidansi za izblijeđivanje i vitamini mogu značajno popraviti dugotrajnu štetu. Zato, postoji nada.
Osim toga, ovih pet točaka trebale bi biti isto tako nekakva pomoć.
- Izbjegavajte solarije – oni uzrokuju oštećenje jednako kao sunce, prerano starenje i povećavaju rizik od raka kože.
- Posjećuje dermatologa svake godine – za otkrivanje i tretman bilo kakvih anomalija kože kao što su madeži, pjegice i slično.
- Izbjegavajte sunce dok koristite antibiotike – mnogi lijekovi mogu vas učiniti preosjetljivima na sunce.
- I opet, ne zaboravite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.
Lijepa koža ne nastaje sama od sebe. Morate raditi da biste ju imali, ali na kraju dana – isplati se.

Michael Douglas je webmaster za stranicu www.Time4Tips.com, posvećenu pružanju stručnih savjeta o zdravlju i ljepoti sa desecima savjeta o njezi kože, njezi kose, njezi tijela, fitnesu i vježbanju, najnovijim modnim trendovima i puno učinkovitih domaćih sredstava.