13 svibnja 2010

Top 10 znakova da je vrijeme da napustite svoju vezu


napisao Alan Kintel

Obično osjećaj u želucu je prvi znak da stvari nisu kako treba u vašoj vezi, tada osjećate da nešto nije u redu, da se nešto promijenilo i to ne na bolje. Možda će se ti osjećaji početi pokazivati kao bijes i hladnoća gdje je nekada bila dobrota i toplina za partnera, a to mogu biti prvi znakovi da nešto nedostaje i da veza počinje propadati ili može biti samo još jedna faza u vašoj vezi kroz koju morate proći. Pa, kako točno znati što je što? Postoje i drugi znakovi koji bi vam mogli dati rješenje da je veza pred propadanjem ili ćete ju spasiti, a neki od najčešćih su:
1. Povećanje svađa
Ako ste se prije slagali u gotovo svemu, a sada se konstantno ne slažete i svađate, to može biti znak da su stvaru u vašoj vezi krenule prema lošijem. To može biti i jače izraženo ako vaš partner sada stalno traži pogreške i gunđa za svaku sitnicu, te započinje svađu bez ikakvog razloga.
2. Smanjenje strasti
Ako ste ranije uživali u dobro seksualnom životu sa partnerom, a to odjednom prestane bez ikakvog očitog razloga, moglo bi biti znak da nešto nije u redu, iako je malo čekanja prirodno u toku veze kada se upletu određene okolnosti, no ako vaš partner odbija vaše zavođenje tijekom dužeg perioda – to može biti znak upozorenja.
3. Izbjegavate jedno drugo
Naravno, ne možete baš uvijek biti zajedno, ali ako ste ranije bili bliski i provodili mnogo vremena u zajedničkom druženju razgovarajući, držeći se za ruke ili ljubeći se, a to počinje nestajati do razine kada počinjete izbjegavati jedno drugo, to je veliki znak da više ne uživate u prisustvu onog drugog i znak upozorenja da veza polako nestaje.
4. Ljubomora
Ako vaš partner iznenda počinje flertovati s očitim znakom da vas želi učiniti ljubomornom, tada je to znak upozorenja da se vaš partner osjeća nesigurno i traži više pažnje, ili može biti znak da iskreno pokušava zavesti nekoga novog zbog gubitka privlačnosti prema vama.
5. Uplitanje članova obitelji
Ako partner počinje koristiti članove obitelji – npr. djecu – protiv vas, tada je to naznaka opasnosti u vezi, uplitanje članova obitelji može samo stvoriti nesklad i stvoriti suparničke strane u vašoj vezi.
6. Pojačavanje ovisnosti
Ako vaš partner iznenada pokazuje povećanje ovisnosti o vama, tada nastaje problem, to može značiti da je primijetio da nešto nije u redu među vama i svim silama vas pokušava zadržati.
7. Strah ili depresija
Ako vaš partner iznenada pokazuje strah (anksioznost) ili pada u depresiju, to je znak nevolje, može značiti da ima neriješenih problema, pa ako nema očitog razloga čemu to, vaša veza može upasti u velike probleme.
8. Očekivanje promjene
Ako vaš partner iznenada želi da se promijenite, tada je to znak da nešto nedostaje, može se pokazati da nije sretan sa načinom na koji stvari funkcioniraju, pa bi veza mogla krenuti nizbrdo.
9. Provođenje previše vremena na poslu
Ako vaš partner iznenada počinje provoditi sve više vremena na poslu ili sa prijateljima nego sa vama, to je veliki znak da nešto nije u redu.
10. Tajnovitost
Ako vaš partner postaje tajnovit, to je znak upozorenja, ako se čini da sakriva stvari od vas kao npr. mobitel ili pisma, ili počinje provoditi sve više vremena na Internetu, možda je pronašao novu ljubav u životu.

Alan Kintel je pisac koji se koncentrira na pomoć ljudima da se poboljšaju, za direktne informacije koje MORATE znati posjetite njegov website http://someofthebest.info