21 svibnja 2010

Njega kože: od unutrašnje ljepote do vanjskog sjaja



napisao Chris Robertson

Dok smo bili mladi, majke su nam govorile da se moramo brinuti za svoju kožu, ali jesmo li slušali? Ili smo provodili ljeta pečenjem na suncu, a zime boreći se protiv hladnoće i mraza slabim znakovima hidratantne kreme? Čak i ako smo zlorabili svoju kožu u mladosti, dobra je vijest da nikada nije prekasno početi sa režimom dobre njege protiv starenja. Baš kao što smo stvorili naviku praćenja kalorija koje jedemo i redovitih odlazaka na stomatološki pregled, možemo razviti i naviku dobre njege kože. Kad to učinimo, naša unutrašnja ljepota reflektirat će se u našem vanjskom sjaju.

Čišćenje

Prvi element režima dobre njege kože je redovito čišćenje kože. To ne znači trljanje lica sapunom za vrijeme tuširanja; to znači tretiranje kože – cjelokupne – za njegu koju zaslužuje.

Za lice, važno je koristiti blagi proizvod za čišćenje, i to najmanje 2 puta dnevno, ujutro i uvečer. Različiti proizvođači imaju proizvode za različite tipove kože, a svi su nježni čistači. Neki čak imaju i krpice za umivanje, što razvijanje navike za čišćenje lica dva puta dnevno čini još jednostavnijim.

Za ruke, koristite blagi antibakterijki sapun. Čuvajte malo dezinficirajućeg sredstva u torbici za prilike kada vam voda nije dostupna. Čuvati ruke čistima je važno za spriječavanje raznošenja virusa i bacila, ali zapamtite da pranje ruku prejakim sapunima može isušiti i našetetiti vašoj koži.

Za ostatak tijela, naučite se napraviti piling jednom tjedno. Možete koristiti tzv. lufa spužvu ili nježno sredstvo za piling koje će ukloniti mrtve stanice kože i ostaviti zdravi sjaj. Opet, izaberite čistač koji je blag i ne stvara alergije.

Hidratiziranje

Drugi element dobre njege protiv starenja kože je hidratiziranje. Uvijek, uvijek, uvijek hidratizirajte lice ujutro i navečer. Odaberite nemasnu hidratantnu kremu sa UV zaštitom za dan, a malo masniju hidratantnu kremu za noć. Opet, svi proizvođači imaju odlične proizvode koji odgovaraju svakom tipu kože.

Kada se radi o hidratiziranju, nemojte zanemariti ruke. Kako starimo, naša koža gunbi elasticitet i prirodnu vlagu, pa je na nama da je obnovimo. Opet, koristite nemasnu kremu za ruke tijekom dana, a čuvajte manju količinu u kutijici u vašoj torbici ili na radnom stolu. Stvorite naviku stavljanja losiona nekoliko puta dnevno.

Isto se odnosi i na vaše tijelo. Kada je koža pravilno hidratizirana, osjećat ćete se i izgledati bolje. Pronađite losion za cijelo tijelo koji ćete voljeti, i slobodno ga nanosite čim iziđete iz tuša ujutro, i opet navečer prije nego pođete na spavanje.

Odaberite proizvode za njegu kože jednako pažljivo kao što birate i proizvode za kosu, mirise, make-up, i odjeću. Kada tražite proizvode za njegu kože, i online trgovine daju vam šansu da isprobate mnoge proizvode poznatih proizvođača u udobnosti svoga doma. Jednom kada kupite proizvod, ipak, na vama je da razvijete odlične navike u njezi kože koje će preobratiti vašu unutrašnju ljepotu u vanjski sjaj.
Chris Robertson je autor Majon International, jedne od svjetski najpopularnijih tvrtki internet marketinga na webu. Naučite više o tajnama njege kože ili Majonovoj upravi za zdravlje i ljepotu.