09 lipnja 2010

10 dobrih načina za pripremu za spoj


napisala Alex Carter

1. Ako je ikako moguće, potrudite se osigurati si malo vremena za odmaranje ili razmišljanje prije odlaska na spoj. Ovo se čini kao prevelika priprema za događaj, ali zaista trebate razmisliti o tome što želite postići tijekom spoja da biste se pripremili za ono što bi moglo slijediti u budućnosti.
2. Postavite se u pravi oblik razmišljanja dok se pripremate za spoj, ane samo u oblik, “to je samo spoj ”. Ako stavite previše sebe u to ili se previše brinete moglo bi vam postati neugodno, pa nećete biti spremni ili uzbuđeni dovoljno za sam spoj.
3. Jedna stvar koja zaista može pokidati živce dok se pripremate za spoj je odabir odjeće. Nemojte čekati posljednju minutu, počnite se pripremati što je ranije moguće. Možda nije kraj svijeta, ali može stvoriti priličnu količinu nepotrebne frustracije i straha.
4. Iako su vaše namjere možda najbolje, sjetite se da ne treba pretjerati sa parfemom ili kolonjskom dok se pripremate za spoj. To možda miriši ugodno vama, ali može biti previše za vaš spoj i uzrokovati nelagodu.
5. Kad imate to vrijeme nervoze ili straha dok se pripremate za spoj, sjedite za računalo ili izvadite staromodnu kartu svijeta i saznajte kamo ste krenuli! Vašim će živcima biti dosta i bez toga, pa nemojte da osjećaj izgubljenosti pokvari sva očekivanja od večeri.
6. Ako imate malo nervozne energije koju treba potrošiti, stavite omiljenu glazbu dok se pripremate za izlazak iz kuće. Plešite ili pjevajte dok glazba svira da iz sebe izbacite višak energije i iz misli razmišljanja, da biste se mogli odlično zabaviti prilikom spoja!
7. Sve dok znate svoja ograničenja i ne prijeđete ih, bit će OK ako popijete malo vina ili nešto za opuštanje prije nego spoj počne. Može biti vrlo stresno pripremati se za spoj, pa nemojte da dopustiti da pripreme potroše ono najbolje iz vas!
8. Razmišljate o stvarima koje smatrate prikladnima za razgovor dok se pripremate za spoj. Razgovor je prilično stresno započeti ako ne znate što želite reći, pa smislite nekoliko stvari koje ćete upitati nju/njega prije nego spoj počne.
9. Iako ste možda previše uzbuđeni i želite upoznati svog partnera na spoju, pobrinite se da vaše pripreme se ne čine kao policijsko ispitivanje partnera. Postavljanje pitanja je odličan način da pokažete zanimanje, ali ne preispitujte njegove/njezine odgovore, to se može pogrešno shvatiti u početnoj fazi vaše nove veze.
10. Pobrinite se da pođete na neko vrlo javno mjesto dok se pripremate za početak spoja. Možda je zabavno imati neko mjesto samo za sebe, ali možda nije sasvim sigurno dok ne upoznate osobu sa kojom ste na spoju.

Alex Carter je Stručnjak za izlaske na stranici 10 Good Tips, koja je online pomoć za one koji surfaju Internetom tražeći informacije o različitim temama. Za više informacija kako se Pripremiti za spoj ili drugim ozbiljnim pitanjima u svezi spojeva, pročitajte više iz Alexinog pera na 10 Good Tips!