17 lipnja 2010

Kako savršeno nanijeti ruž za usne


napisala Sheila Dicks

Pogrešna boja ruža, debela linija olovke za usne i usne koje su “nacrtane ” su uobičajene make-up pogreške koje mogu uništiti općeniti izgled. Mnoge žene, nesigurne kako nositi ruž preskoče taj korak, čime im cijeli make-up izgleda neuravnoteženo.
Usne savršenog izgleda su privlačne, a početak im je u savršenoj liniji usana. I vi možete imatu usne koje izgledaju kao da ih je našminkao vizažist jednostavno prateći ovih nekoliko važnih koraka.
1. Kada nanosite podlogu prijeđite i preko usana da ostavite bazu za olovku za usne i ruž za usne.
2. Držeći usta zatvorena, ostavite tanku liniju oko usana dobro naoštrenom olovkom. Tupa olovka teško će se lijepo spojiti sa ružem. Počnite sa " v " na vrhu gornje usne i povlačite prema krajevima usana u kratkim potezima (ostatak ruke oslonite na bradu zbog bolje kontrole poteza). Nakon što ste olovkom ocrtali gornju usnu, počnite od sredine donje usne i također povucite prema vanjskom kutu. Pratite prirodni oblik usana.
3. Da bi usne izgledale veće ocrtajte vanjski rub prirodnog oblika usne, ali pripazite da ne prijeđete izvan prirodnog ruba. Da bi usne izgledale manje ocrtavajte unutar prirodnog ruba usne.
4. Ruž će trajati mnogo duže ako cijele usne najprije ispunite olovnkom za usne, a tek tada nanesete ruž. Ako se odlučite koristiti ovu tehniku, budite svjesni ta će tamnija boja olovke potamniti boju ruža. Zato, ako želite prirodniju boju, uzmite svjetliju olovku za usne.
5. Sada, kada su osne ispunjene, nanesite ruž četkicom za usne (korištenjem četkice imat ćete više kontrole). Kad je ruž nanesen, na zatvorene usne prislonite papirnatu maramicu, što će učvrstiti ruž na vašim usnama.
Spremni ste za izlazak, sa savršenim usnama. Tijekom dana napravite nekoliko manjih popravaka. Ako niste naviknuti nositi ruž, vjerojatno će vam trebati neko vrijeme da se sjetite da su vam usne uređene i da ne treba "jesti" ruž. Kao plus uređenim usnama, osim onog očitog, je što nikada više nećete imati isušene usne, zbog toga što će s vremenom ruž ih omekšati. To je sigurno dovoljan razlog da redovito njegujete svoje usne.

©Copyright 2006 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate mršavije i predivno posjetite njen website na http://www.sheilasfashionsense.com i pogledajte njenu novu stranicu o muškoj modi na http://www.mensfashion101.com