18 lipnja 2010

7 vrhunskih modnih savjeta


napisala Sheila Dicks

1. Ono što nosite ispod odjeće jednako je važno kao i sama odjeća koju nosite. Grudnjaci ili gaćice premalog broja ili preuski stvorit će izbočine; jednako tako iznošeno rublje neće pružiti dovoljnu količinu podrške i cijeli će look učiniti prelabavim. Da biste izgledali predivno izvana morate nositi roblje koje vam odlično pristaje.
2. Nemojte privlačiti pažnju na imovinu ako je izloženo nešto loše. Na primjer, ako imate mali struk s velikim bokovima možda volite istaknuti uzak struk lijepim remenom. Remen će privući pažnju na razliku između struka i bokova i učiniti da se bokovi čine još većima. Bolje rješenje je nositi majice koje široko padaju preko struka.
3. Kada dopunjavate odjeću na početku sezone, učinite potrebne popravke na obući. Također, uklonite iz ormara odjeću kojoj trebaju popravci i prepravci i pripremite ih za nadolazeću sezonu.
4. Takne tkanine kao krep, lan ili vuneni žersej padaju bolje i čine nas vitkijima nego vuneni tvid ili koža.
5. Nemojte kupovati odjeću istoga dana kada vam je potrebna za neki događaj. Mogli biste kupiti samo ono što vam neće pristajati, a ne moram vam spominjati stres koji nastaje kupovinom u posljednji trenutak ili posve krivom odjećom.
6. Nastavite sa oprezom kada odabirete majice, suknje ili haljine načinjene od materijala koji se priprijaju uz tijelo. Rastezljivi materijali sa likrom koji su preuski na tijelu pokazat će izbočine koje se lako može sakriti sličnom majicom, suknjom ili haljinom načinjenom od težeg materijala drugačijeg tkanja.
7. Vesta se može nositi umjesto jakne ako odlično izgleda. Lijepa vesta dobro pristaje i održava oblik. Nemojte nositi veste koje izgledaju rastegnuto ili su jednostavno iznošene.

©2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine e-knjige “Image Makeover” na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu “ 7 Things Your Girlfriends Won’t Tell You About Beauty and Fashion”.