22 lipnja 2010

Savjeti za ljepotu


napisala Sheila Dicks

1. Podloga će izgledati samo toliko dobro koliko i koža ispod nje. Da biste postigli glatki, jednoliki efekt, redovito ju čistite i stavljajte piling.
2. Ako imate osjetljivu kožu i sklonite ste alergijskim reakcijama pobrinite se da testirate kozmetičke proizvode na malom području kože bilo na unutrašnjoj strani ispod ramena ili na vratu. Ako nakon 24 sata ne vidite nikakvu rekaciju, možete sigurno koristiti taj proizvod.
3. Ako imate akne ili ne možete koristi nijedan proizvod za njegu kože bez alergijske reakcije ili isušivanja kože, najavite se dermatologu u posjet.
4. Maskaru koristite štedljivo. Korištenje prevelike količine učinit će da vam se trepavice zalijepe jedna sa drugom i formiraju grudice. Umočite čestkicu samo jednom i koristite ju na oba oka okretanje na drugu stranu, a ne ponovnim umakanjem u bočicu.
5. Bez obzira koliko vas privlači lijeganje u krevet u kasnim satima, nemojte to činiti. Koža će vam biti zahvalna ako uklonite sve tragove make-upa i nanesete noćnu kremu prije lijeganja u krevet.
6. Pobrinite se za kožu na vratu jednako kao onu na licu nanošenjem hidratantne kreme. To je delikatno područje na kojem se brzo pojavljuju bore.
7. Kozmetika ne traje vječno, a korištenje starih proizvoda uzrokuje iritacije. Evo nekih savjeta:
* Podloga (tekući puder) – 1 godina
* Korektor - 1 godina
* Puder (u prahu i kameni) - 2 godine
* Maskara - 3 mjeseca
* Ruž za usne – 1 godina
* Olovka za oči – 1 godina
* Sjenilo za oči – 1 godina
* Rumenilo u prahu – 2 godine
* Rumenilo u kremi – 6 mjeseci
* Hidratantna krema – 1 godina
* Krema za područje očiju – 1 godina
* Krema za sunčanje – 1 godina

©2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".