23 lipnja 2010

Savjeti za ljepotu za predivne usne


napisala Sheila Dicks

Posljednji korak u šminkanju jest nanošenje ruža za usne. Neke žene kažu da, kada bi mogle imati samo jedan proizvod za ljepotu, to bi bio ruž za usne. Boja na usnama usklađuje cjelokupni izgled. Da bi vaše usne zadržale svoj savršeni izgled, imajte ruž za usne uvijek uz sebe i nanosite ga ponovo kad je to potrebno.
Kada birate boju ruža uzmite u obzir boje odjeće koju nosite i boju rumenila. Boje odjeće i rumenila trebaju biti upotpunjene ružem, ali se ne moraju savršeno slagati. Kako bilo, boje trebaju biti jednake jačine i iz iste skupine boja. Nosite hladne boje zajedno, te tople boje zajedno. Ruž za usne ružičaste (pink) boje odgovara plavim i ružičastim bojama odjeće, a koraljne (crvene) boje odgovaraju odjeći koja na sebi ima žute i narančaste tonove.
Koraci za nanošenje ruža:
1. Pripremite usne nanošenjem podloge preko njih (to će produžiti trajanje ruža).
2. Ocrtajte i definirajte oblik koristeći olovku za usne mekog izoštrenog vrha. Počnite kod slova V na gornjoj usni crtajući prema kutevima. Zatim, počnite na sredini donje usne i crtajte liniju prema kutevima. Da bi se ruž duže zadržao na usnama, uzmite olovku za usne i njenom bojom sasvim prekrijte usne prije nanošenja ruža.
3. Ispunite gornju usnu ružem koristeći četkicu za ruž ili sami stik.
4. Ispunite donju usnu na jednak način kao gornju, pritisnite lagano papirnu maramicu i ponovo nanesite malo ruža.
5. Stavite malo sjajila na sredinu donje usne za kreiranje punijeg, glamuroznog izgleda.
Kada definirate usne olovkom za usne osigurajte se da su i olovka i ruž vrlo slične boje. Olovka za usne ne smije biti uočljiva. Olovka za usne služi samo da zadrži ruž na mjestu, spriječava ga da "iscuri" izvan usana, definira oblik i pomaže da izgledate prirodnije. Nemojte pokušati promijeniti oblik svojih usana ocrtavanjem izvan prirodne linije usana.
* Tamni ruževi učinit će da se male usne čine još manjima.

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".