26 lipnja 2010

2 zaista jednostavna recepta za voćni kolač i kruh sa bananom


napisala Julie Dodds

Brzi voćni kolač
Ako vi i vaša obitelj vole voćne kolače, ali smatrate da su kupovni jako skupi, ali je spravljanje kod kuće veliki problem sa svim tim voćem i sastojcima, onda je ovdje recept za zaista jednostavan voćni kolač koji morate isprobati.
Potrebno vam je:
225 g brašna za dizano tijesto
3 jaja
150 g šećera
150 g margarina ili mekog maslaca
450 g kompota voća po želji
75 g orašastog voća
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva C, pa namažite masnoćom tepsiju za kolače. Tada jednostavno stavite sve navedene sastojke u veliku zdjelu i temeljito izmiješate da nastane glatka smjesa. Izlijte u tepsiju i žlicom poravnajte prije nego stavite u pećnicu. Pecite na dobroj temperaturi oko 1 sat i 30 minuta. Kada je kolač pečen nož zaboden u sredinu trebao bi izići posve čist. Ostavite da se lagano ohladi, pa izvadite na žicu na kojoj će se posve ohladiti.
Ovo je odličan recept koji nije skup ni približno kao tradicionalni voćni kolač, jednostavan je za pripremu i omiljen u mojoj obitelji.
Jednostavan kruh sa bananom
Ovo je vlažan kolač koji će potrajati nekoliko dana u čvrsto zatvorenoj posudi ako želite.
Potrebno vam je:
525 g zrelih banana
175 g smeđeg šećera
100 g orašastog voća
2 jaja
225 g brašna za dizano tijesto
Namastite tepsiju za pečenje kruha i zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Stavite banane u zdjelu i zdrobite ih, pa dodajte šećer, orašasto voće i jaja. Dobro izmiješajte, zatim polako umiješajte brašno i nastavite temeljito miješati. Stavite tijesto u tepsiju za kruh i pecite oko 1 sat i 15 minuta dok postane sasvim pečeno. Za najbolji okus ovaj je kolač najbolje čuvati 24 sata prije posluživanja, ali zaista se isplati čekati.

Nadam se da ste uživali u ovim receptima jednako kao i moja obitelj. Ja sam supruga i majka dvoje djece, pa redovito koristim ove i druge recepte, a uživam u kuhanju i pečenju kad god je moguće. Ako i vi uživate u isprobavanju tuđih recipata ili trebate inspiraciju za nove kolače i jela tada će vas možda zanimati moja web stranica. Kliknite ovdje za instant download ukusnih recepata koje možete isprobati kod kuće.