21 lipnja 2010

Čarobne usne: savjeti za usne


napisala Sheila Dicks

Kako starimo naše usne postaju manje i stanjuju se – to je životna činjenica, ali ne mora značiti kraj naše privlačnosti. Ako nemate novca ili uopće želje da se podvrgnete injekcijama kolagena, postoje načini na koje možete očuvati predivan izgled vaših usana i njihovu poželjnost. Koristeći ove jednostavne tehnike možete kreirati iluziju o većim, mesnatim i uravnoteženim usnama.
Ruž za usne najbolje izgleda na glatkim usnama. Da biste održali usne glatkima koristite piling za usne u uvijek nosite neki oblik ruža za usne ili balzama za usne, posebno tijekom zime ili na suncu.
Za početak kreiranja predivnih usana koristite olovku za usne. Olovka za usne je odličan alat koji će vaš ruž za usne održati na mjestu, definirati oblik usana i učiniti da vaše usne izgledaju veće ili manje. Koristite olovku za usne boje za jednu nijansu svjetlije nego ruž za usne i uvijek ju održavajte oštrom.
Koristite olovku za usne za ocrtavanje prirodne linije usana i tada usne ispunite bojom koja odgovara vašem ružu. Taj mali trik održat će vaš ruž na mjestu. Nikada nemojte prijeći izvan prirodne linije usana u pokušaju da vam usne izgledaju većima. Olovka za usne zadržat će vaš ruž da ne iscuri u tanke linije oko usana, što bi moglo uništiti ukupan izgled.
Počnite sa ocrtavanjem slova V koristeći kratke poteze ne prečvrstim stiskom. Nakon što ste ocrtali usne olovkom i ispunili ih, ispunite ih i ružem kortseći četkicu za nanošenje ruža ili direktno sa stika. Lagani dodir papirnom maramicom učvrstit će ruž na usnama. Za puniji izgled koristite svjetlije boje u sredini usana.
Savjeti za usne:
* Mat ruž traje najduže, ali može biti vrlo suh
* Zbog sjajila usne izgledaju punije
* Za dodatnu naglašenost ocrtajte usne olovkom još jednom, nakon što ste nanijeli ruž
* Balzami za usne imaju zaštitni faktor
* Sjajni ruž neće biti dugotrajan
* Neutralne nijanse pristajat će uz sve
* Usne će izgledati veće uz srednje jaku boju ruža
* Hidratantni ruže puno vjerojatnije će "procuriti" izvan usana

Copyright© 2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".